Persoonlijk vind ik van wintertijd naar zomertijd een minder groot verschil dan andersom. Dan gaan de kinderen maar wat later naar bed de eerste dagen. Al heb ik wel liever dat ze om 20:00 uur slapen dan om 21:00 uur (of nog later). Het belangrijkste is dat ze om zeven uur wakker worden in plaats van zes uur, dan ben ik gelukkig!

Op Madeformums kwam ik een mooi rijtje met tips tegen om de overgang van wintertijd naar zomertijd zo soepel mogelijk te laten verlopen. Doe er je voordeel mee!

Hoe maak je de overgang van wintertijd naar zomertijd zo makkelijk mogelijk?

  • Laat de kinderen 2 dagen voor de zomertijd steeds een kwartiertje of half uurtje vroeger naar bed gaan. Met de zomertijd ben je dan bijna bij en zijn de kinderen ook daadwerkelijk moe ‘s avonds.
  • Zorg er dan ook voor dat je iets eerder eet, zodat het ritme niet te veel verstoord wordt
  • Heeft je kind moeite met wakker worden ‘s ochtends (wat ben ik dan jaloers!), zorg dan dat het eerder licht is in de kamer. Doe bijvoorbeeld de rolgordijnen half open of het gordijn niet helemaal dicht.
  • Hebben ze moeite door het licht om in slaap te komen. Zorg dan dat in de avond je de gordijnen in de woonkamer wat eerder dichtdoet en je het wat donkerder in de kamer maakt. Sfeerlicht vermoeid ook de ogen en zo zal je kind ook eerder gaan slapen.
  • Zorg ervoor dat de slaapkamer rustig is, lekker koel en donker

En hoewel het natuurlijk meer dan logisch is, benadruk ik het toch: zorg ervoor dat je kind voldoende beweegt en buitenspeelt overdag en je hem of haar uitdaagt met spelletjes, boekjes etc.

Heb jij nog een tip voor mij of voor andere moeders? Laat hem hieronder achter!

zomertijd

Show Full Content
Previous Aan het werk! HopHop!
Next Geen zwemdiploma stress in Zwitserland

1 thought on “Zomertijd. Hoe doe je dat met kinderen?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close