Gisterochtend zat ik aan het water met mijn moeder en de kinderen. Liza kan nog niet zwemmen en had dus bandjes aan. Ze was niet alleen, een ander meisje had ook bandjes aan. Echter, de andere drie kleine kindjes die in en rondom dat water aan het spelen waren, niet.

Onvoorstelbaar vind ik dat dat je als ouder en vooral ook als opa en oma, kan denken dat je kindje, je peuter en zelfs halve baby nog, zonder bandjes bij dat water kan spelen. Ik heb me er de laatste dagen over verbaasd dat er veel kinderen zijn verdronken. Mede doordat ouders niet opletten, maar na vandaag denk ik ook dat het komt omdat kinderen geen bandjes aan hebben. Want hoe snel is een kind niet bij het water? Hoe snel ligt een dreumes niet in het water? Ik heb het vanochtend allemaal gezien. Een klein jochie, hij kon net lopen, lag daar water te happen. Oma rende er op af, maar deed eerst nog een poging om haar jurk bij elkaar te knopen omdat ze niet wilde dat hij nat werd… Onbegrijpelijk.

En toen mijn moeder op een normale belangstellende toon vroeg; “Maar waarom doe je hem geen zwembandjes aan joh?” Kreeg ze het antwoord: “Dat ziet er niet uit, dan is het net van ‘zwembandjes waar ga je met dat kind naar toe’.” Voor de talrijke foto’s die opa en oma maakten is het natuurlijk wel een mooi plaatje, zo’n prachtig kindje in het water. En ja, die oranje bandjes storen dan…

Het viel me gisteren ook op dat het voornamelijk oudere mensen zijn die wel denken dat ze zo snel zijn. Maar dat zijn ze niet! Opa’s en oma’s zijn lang niet zo snel als wij ouders en daarbij houden ze hun kleinkind niet zo vast als ze zouden moeten.

Zwembandjes verplichten?

Moet je dan maar zwembandjes gaan verplichten? Ik denk het niet, ik denk gewoon dat je als ouder je kind heel goed in de gaten moet houden. Je kunt geen moment verslappen. Niet bij jonge kinderen, ook niet bij kinderen met diploma’s. Maak afspraken met ze. Zorg dat ze op krachten zijn om te kunnen zwemmen en geef ze ook voldoende rust. De hele dag zwemmen is vermoeiend.

Het dragen van zwembandjes wordt afgeraden in gebieden met een sterke stroming zoals de zee

Bovenstaande foto en mijn commentaar plaatste ik gisteren op Instagram en op Facebook. Ik kreeg er zelf ook wel commentaar op, want schijnbaar is het juist in de zee het dragen van zwembandjes heel gevaarlijk omdat je dan met de stroom mee kan drijven. Ik ben ook geen alwetende en dus checkte ik het inderdaad op de diverse websites. Het wordt dus inderdaad in de zee en in gebieden met een sterke stroming afgeraden om met bandjes in de zee te gaan, dit omdat je door de stroming meegevoerd kunt worden. Wanneer de stroming zo sterk is, dan zou ik je kind überhaupt niet alleen in de zee laten. Ook als ze al hun diploma’s hebben.

Check trouwens ook de website: veiligstrand.nl Hier staat hele nuttige informatie op, ook over de vlaggen die je aan het strand ziet en hoe het met de stroming zit.

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Naar huis
Next Vijf weken vakantie? Veel te kort!

1 thought on “Zwembandjes verplichten?

  1. Onvoorstelbaar dat zoveel jonge kinderen zonder zwembandjes rondlopen. Ik kom misschien vrij hysterisch over bij sommige ouders, maar mijn kleuter is vliegensvlug en vindt water prachtig, dus ze draagt of bandjes, of ze moet spelen waar ik haar kan zien. Dat van de zee wist ik trouwens niet, weer iets geleerd.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: