Als je net een kindje hebt, of er is een kindje op komst, ben je natuurlijk volop bezig met het aanschaffen van spullen die je nodig hebt. De kans dat een kinderwagen op dat lijstje staat, is erg groot. Het is immers een makkelijk hulpmiddel om lekker wandelingen te kunnen maken met je kindje, ook als hij of zij nog heel jong is. Een kinderwagen is vandaag de dag niet meer goedkoop, dus je wil een miskoop uiteraard voorkomen. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een nieuwe kinderwagen gaat kopen!

1. Koop een veilige kinderwagen

De veiligheid van jouw kindje staat natuurlijk altijd op de eerste plaats, dus ook als je een kinderwagen gaat kopen. In eerste instantie klinkt dat misschien een beetje overdreven als we het over kinderwagens hebben, maar er zit veel verschil in de mate van veiligheid die buggy’s bieden, zeker voor heel jonge kinderen. Check altijd of de kinderwagen die je op het oog heeft voldoet aan de Europese norm voor kinderwagens, de NEN-EN 1888. Daarnaast zijn er een aantal veiligheidsmaatregelen waar je op kunt letten:

  • Een dubbele beveiliging tegen inklappen 
  • Een goede rem op minimaal twee wielen 
  • Het zitje heeft een driepunts- of vijfpuntstuigje 

2. Bedenk wat voor soort kinderwagen het beste past 

Er zijn een hoop verschillende soorten kinderwagens die je kunt kopen. Zorg dus dat je eerst goed voor ogen hebt welke soort het meest geschikt is voor jouw situatie. Dit maakt het een stuk overzichtelijker als je naar een winkel gaat om een kinderwagen uit te zoeken. Ten eerste is het al belangrijk om te bepalen of je een buggy nodig hebt voor één of twee kinderen. Misschien heb je wel een tweeling, of ben je van plan om nog een kind erbij te nemen, dan is een kinderwagen waar twee kinderen in kunnen wel zo handig. Hier heb je bijvoorbeeld de speciale tweeling kinderwagen voor, maar ook combiwagens of duowagens. Het voordeel aan combiwagens is dat je ze makkelijk om kunt laten bouwen, bijvoorbeeld als jouw kindje wat ouder is en een ander soort zitje nodig heeft!

3. Zorg voor comfort voor je kind 

Ten slotte is het natuurlijk enorm belangrijk dat een kinderwagen comfortabel is voor jouw kind of kindjes. Als jij jouw baby al meeneemt in de kinderwagen, is het belangrijk dat de wagen uitgerust kan worden met een reiswieg, zodat de baby comfortabel kan liggen en slapen in de kinderwagen. Houd daarnaast in de gaten dat jouw kindje altijd genoeg ruimte moet hebben in het zitje of wiegje dat je gebruikt. Wordt het te klein, vervang het dan zo snel mogelijk.

Show Full Content
Previous Hangende toiletpotten en toiletaccessoires als een stijlvolle optie in de badkamers
Next Het overbruggen van afstanden in het bedrijfsleven: het nieuwe tijdperk van team bellen

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close