Toen in 2013 bleek dat mijn schildklier praktisch niets meer deed, nam ik het heft in eigen hand en verdiepte me in gezondere voeding ter ondersteuning van de medicatie. Inmiddels kook zo veel mogelijk vers, suikervrij en zonder pakjes en zakjes. Dat is voor mij de enige manier om gezond, fit en op gewicht te blijven. Alleen zo heb ik energie genoeg voor de hele dag.

8 Favoriete ontbijtjes

1. Havermoutsmoothie

havermoutsmoothie
Ontbijt altijd! Ik deed dat dus nooit en heb er nog steeds moeite mee. Maar omdat het je lijf op gang helpt moet het gewoon. Daarom drink ik meestal een havermoutsmoothie. Bijna elke avond vul ik de beker van mijn staafmixer met een rijpe banaan in stukken, kaneel, amandelmelk en havermout en zet deze afgedekt in de koelkast. Zo krijg je overnight oats. De volgende ochtend zet ik de staafmixer erop en klaar is mijn ontbijt! Ook lekker met yoghurt erdoor of gecombineerd met blauwe bessen. Een shake met Teff is trouwens net zo lekker.

2. Groene Smoothie

groenesmoothieZit er griep in de lucht dan ontbijt ik met een groene smoothie. Heb ik geen rijpe avocado, dan is de combi spinazie, banaan en sinaasappelsap favoriet. Meestal komen de spinazie en de banaan dan uit de vriezer, zo wordt de smoothie lekker romig. En nee, van de spinazie proef je niks!

3. Kickstarter

ickstartDeze kickstarter is de avond te voren al grotendeels klaar te maken. Gegarandeerd geen honger tot de lunch. Het recept is voor 2 keer trouwens. Mijn mini-keukenmachine heeft moeite met dadels dus die week ik voor in warm water en tijdens het fijnmalen voeg ik wat water of amandelmelk toe. Lekker met vers fruit en kaneel.

4. Muffins

muffinMuffins als ontbijt? Deze mogen wel en ze smaken naar appeltaart. Kan bijna niet beter!

5. Cruesli

Ik was ooit dol op cruesli. In mijn yoghurt maar ook gewoon direct uit het pak. Jammer genoeg eet je vooral suiker. Zelf maken is vrij eenvoudig. Probeer het eens een keer en varieer met wat je in huis hebt. Let alleen wel goed op, verbrande granola is echt te smerig weet ik uit ervaring!

6. Pannenkoeken

Pannenkoeken kunnen nu ook doordeweeks! Meer dan een eitje, bakpoeder en een banaan heb je niet nodig. Tip: kleine pannenkoekjes zijn makkelijker om te draaien. Ook Marlieke lukte het!

7. Mugcake

mugcake
Eentje voor het weekend: een mugcake: een cakeje in je mok dus. De snelle variant maak je in de magnetron, maar 20 minuten in de oven kan ook. Eet het zo uit je mok of stort het op een bord en versier met allerlei lekkers.

8. Crackers

crackersHeb je ooit zelf crackers gemaakt? Supersimpel en met maar een paar ingrediƫnten. Verbaas jezelf! Lekker met een plak kaas of alleen met grasboter.

 

Show Full Content

About Author View Posts

Sanne

Sanne (37 jaar) woont in een klein Brabants dorpje en is moeder van zoons Juul ('10), Sil ('04) en om het weekend ook van Lars ('02). Naast haar werk als Content Marketeer bij de Efteling gaat ze er graag op uit. Lekker een weekendje weg bijvoorbeeld of op vakantie met het gezin of gewoon samen naar het bos. 's Avonds staat ze vaak tot laat in de keuken; gezond koken is haar grote hobby.

Previous Ben jij al aan een killerbody?
Next Ballet. Fotografie van een meisjesdroom

2 thoughts on “8 x gezonder ontbijten!

  1. Onze duizendpoot!!! Tot laat in de weer! Geweldig en maakt voor de familie barbecues heerlijke salades.. Top!!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close