De afgelopen dagen kreeg ik vaak de vraag wat voor horloge Eva aan heeft. Sinds een paar maanden draagt ze de Garmin Vivofit junior 2, de activitytracker voor kinderen. En na een paar maanden intensief dragen kan ik jullie precies vertellen hoe fijn dit horloge cq. activitytracker is en wat hij precies allemaal kan.

De Garmin Vivofit junior 2 Activitytracker voor kinderen

De Garmin Vivofit Junior is een activitytracker zoals we die kennen, alleen dan heel fijn op kinderen gericht. Hij meet natuurlijk wel de stappen, maar het is voor de kinderen veel belangrijker om het aantal minuten bewegen te halen. Deze staat ingesteld op 60 minuten en hoe gaaf is het dat de tracker een melding geeft als je de eerste 60 minuten bewegen gehaald hebt. Het is natuurlijk nog toffer om twee keer een ronde vol te maken!

Punten verdienen en in de app verder spelen

De kinderen kunnen door te bewegen punten verdienen, maar als ouder kan je ook punten toewijzen als ze taken volbracht hebben. In de bijbehorende app kun je daarvoor taken aanmaken en per dag afvinken. Bijvoorbeeld 10 minuten lezen, je bed opmaken etc. Hoewel de app in eerste instantie wel een doel was om voor te bewegen, gebruikt Eva de app eigenlijk nu amper. In de app kan ze met haar gespaarde punten steeds verder in het spelletje komen. 

Een blik in Eva’s app!

Het bewegen, de tijd zien en de timer gebruiken, dat zijn de functies die ze gebruikt. 30 minuten schermtijd? Zet de timer op de horloge maar aan. Tandenpoetstijd? Zet de timer maar aan en ga zo maar door. 

Zoveel smaken, zoveel verschillende versies

Het was nog lastig voor Eva om een Vivofit uit te zoeken. Er zijn zoveel verschillende en zoveel leuke figuurtjes. Het leuke is ook dat als je een Starwars Vivofit uitzoekt, dat ook de icoontjes en het spelletjes erop aangepast zijn. 

Er is keuze genoeg! 

Positief en tevreden

Ik ben positief en tevreden over de Vivofit. Want Eva leert veel beter met de tijd om te gaan, maar is ook gemotiveerd om nog eens een rondje extra te lopen. Een heel groot voordeel is ook dat de batterijen van de Vivofit een jaar meegaan. Een jaar lang geen gedoe met batterijen opladen of verwisselen. Het horloge kan onder water en mee onder de douche, dus perfect voor actieve kinderen. Het enige minpuntje dat ik kan verzinnen is dat het bandje wat vervaagd, maar die bandjes zijn vervangbaar! 

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van affilatelinks 

Show Full Content
Previous Wanneer tweetaligheid toch niet zo vanzelfsprekend is
Next Was het een nachtmerrie of gewoon een mooie droom?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: