Heerlijk, op vakantie met een huurauto! Je neemt het vliegtuig naar een zonnige bestemming en vertrekt van daaruit op spontane road trip. Het is vooral leuk met kinderen, want je bent niet gebonden aan een plaats en beslist zo welke gebieden in het vakantieoord jouw familie het meest aanspreken. Stippel je route wel op voorhand uit, want met kinderen wil je niet het risico lopen om een nacht zonder verblijfplaats te komen zitten. Neem een GPS mee die ook in het buitenland actief is en je reis kan niet meer mislopen.

Goedkoopautohuur doe je het beste door verschillende autoverhuur maatschappijen te vergelijken op vergelijkingssites. Zo zie je makkelijk welk agentschap de voordeligste prijzen aanbiedt en doe je een goede deal. Bovendien kan je het allemaal op je gemak in je eigen taal lezen. Lees wel steeds het contract voor je dit ondertekent, ook de kleine letters.

Zijn de kinderen mee op trip? Na een tijdje worden ze het natuurlijk beu om stil te zitten in de auto en volstaat gewoon naar buiten kijken niet meer. In dit artikel lees je daarom enkele tips om de autorit leuk te houden voor het hele gezin! Ideaal als de rit wat langer duurt dan gepland en de kinderen helemaal onstuimig worden op de achterbank.

Zet een fijne playlist of CD op

Breng de sfeer erin! Zet de favoriete liedjes van de kinderen op: K3 of een CD van de laatste Disney film. Het is zo fijn samen te zingen en hun te zien uitleven op de achterbank. Even genoeg van de kindermuziek? Zet enkele klassieke liedjes op en ze vallen zo in slaap! Kunnen jullie even lekker gezellig bijpraten of in stilte genieten van het mooie uitzicht.

Muziek in de auto via shutterstock

Pauzeren

Voor volwassenen lijkt de rit vaak van korte duur, maar voor kinderen duurt het al snel langer. Rij niet te lang aan één stuk, pauzeren is belangrijk voor iedereen. Een frisse neus ophalen, de benen strekken en naar de wc. Ook kunnen sommige wegrestaurants echt de moeite waard zijn. Zo heeft Autogrill restaurants laten ontwerpen door bekende architecten. In Oostenrijk heb je zo de Bad Fischau-Brunn, ontworpen door architect Hundertwasser. Na zo’n imposante pauze kan je er weer volop tegenaan.

Spelletjes in de auto

Woorden ketting

Je overlegt en kiest samen een onderwerp. Populair is bijvoorbeeld de dieren ketting. De eerste speler noemt een dier en de volgende speler zegt een dier die begint met de laatste letter ervan. Speler 1 zegt bijvoorbeeld aap en speler 2 zegt panter. Zo gaat het spel door tot iemand geen dier meer weet. Je mag elk dier maar één keer zeggen.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is…

Groen! Iedereen raden maar. Dit spelletje kan kinderen uren vermaken, dus wie weet duurt het spel zolang, dat je de bestemming bereikt nog voor je het spel hebt uitgespeeld.

Automerken raden

Whoa, heb je die auto ons zien voorbij steken? Welk automerk was het? Wie het als eerste raadt wint! Ook leuk is zinnetjes proberen te vormen met de letters op de nummerplaat. Dit is vooral een leuke bezigheid voor in de file. Creatief uit de hoek komen met elke letter is het doel en de meest originele slogan wint uiteraard.

Aangekomen! De rit ging plots wel 10x sneller met het spelen van de spelletjes! Een reis met de auto is vooral een avontuurlijke en ontspannende manier van reizen, dus geniet van al het moois dat je te zien krijgt en veel plezier op reis!

 

Coverbeeld: autovakantie via shutterstock

Show Full Content

About Author View Posts

gastblogger

Dit artikel werd geschreven door een gastblogger. Wil jij ook een keer een gastblog schrijven over wat jij echt als superleuk hebt ervaren? Neem dan contact met ons op!

Previous Verjaardagstaarten door de jaren heen
Next Schoenen bestellen bij Footway

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: