Onlangs kreeg ik de vraag of ik in een winactie een babyfoon zou willen weggeven. Dat wil ik wel, maar stiekem baal ik er al een tijdje van dat ik zelf geen babyfoon meer heb. Wij hebben namelijk niet echt geluk als het gaat om babyfoons. Volgens mij hebben we er drie versleten en waarom? Joost mag het weten. Onze laatste babyfoon heeft al een paar jaar geleden de geest gegeven en aangezien we het idee hadden dat we Liza wel zouden horen schreeuwen, hebben we daarna nooit meer een nieuwe gekocht.

Liza hoorden we inderdaad schreeuwen en later kwam ze gewoon uit haar ledikant gekropen en met slaapzak en al naar boven (slaapverdieping is bij ons beneden) gekropen. Inmiddels slapen Eva en Liza samen in een kamer en dat gaat negen van de tien keer hartstikke goed. Dus een babyfoon is toch echt nog steeds overbodig hoor ik je denken. Dat is het ook hoor. En ik zou nu ze inderdaad zo zelfstandig zijn en echt kunnen zeggen wat er aan de hand is, ook niet direct een babyfoon kopen. Al zou een babyfoon voor mij wel wat meer rust brengen.

Luistervinkje?

Ik zou het namelijk stiekem heerlijk vinden om als een luistervinkje even aan hun deur te luisteren. Oke, Eva is zes, tot wanneer mag je deze privacy schenden? Maar het allerfijnste is als we de deur uitgaan en bij de buren wat willen drinken. Dat doen we eigenlijk nooit omdat we het geen fijn gevoel vinden dat we de kinderen niet horen als er wat aan de hand is. En wat dacht je van een babyfoon als de kinderen een keer in een tentje buiten slapen? Ook voor als we bezoek hebben of logeetjes en de kinderen slapen bij elkaar op de kamer, hoe fijn is het dan dat je hoort dat ze gewoon zijn gaan slapen. Ha, de babyfoon is natuurlijk geen magische slaapverwekker, maar misschien wel een kleine stok achter de deur dat we alles kunnen horen?

Mijn eisen aan een babyfoon

Kortom, als ik een babyfoon wil voor mijn grotere kinderen, dan heb ik wel eisen. De voornaamste eis is dat hij een ver bereik heeft. Daarna wil ik dat hij robuust is en tegen een stootje kan, zodat ik niet na een half jaar weer met een kapot ding zit opgescheept.

Ik geef dus helaas (nu) geen babyfoon weg, maar koos voor eigen exemplaar. Ik kwam uit bij de DBX-68 van Alecto. Een outdoor babyfoon met een ver bereik van maar liefst 1000 meter en die goed is tussen temperaturen van -15 tot +50 graden. Komt er dus ooit weer een hond, dan kunnen we die ‘s avonds als je een keer alleen bent, ook gewoon uitlaten. En willen we een keer op de noordpool in een tentje op vakantie, dan kan die babyfoon ook gewoon mee.

Show Full Content
Previous Gezinswandeling in Schwellbrunn | Rätselweg
Next Zo warm wordt het in je auto!

1 thought on “Een babyfoon als de kinderen al wat ouder zijn?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close