Zondag liet ik jullie de PiƱata zien die ik voor Liza’s Jokiefeestje heb gekocht. Vandaag laat ik jullie iets zien dat ik wel zelf gemaakt heb šŸ™‚ Ik ben namelijk wel creatief, alleen dan op een ander vlak. Nadat ik de uitnodigingen voor Eva’s verjaardag afgelopen week tegenkwam, vond ik het belangrijk dat ook in Liza’s herinneringen een uitnodiging voorbij zou komen. Deze maakte ik zondagavond onder Moordvrouw.

De uitnodiging voor het Jokiefeestje van Liza

Eerst zocht ik een goed plaatje van Jokie, eentje waar ik Liza gemakkelijk in kon laten figureren. Het is toch soms wel makkelijk als je de weg kent in photoshop! Het plaatje vond ik en het was er nog wel Ć©Ć©n met een taart. Volgens mij wordt dit plaatje gebruikt als verjaardagsposter in klassen.

Verjaardagskaart Jokie en Jet | Jokiefeest

Daarna zocht ik een goede foto van Liza die ik gemakkelijk vrijstaand kon maken en waar ze op stond hoe ze echt is. Het werd onderstaande foto, die ik voor het mooie nog even gespiegeld heb.

Daarna heb ik de foto vrijstaand gemaakt en in het plaatje gezet. Een beetje photoshop hier en daar en na een uurtje was ik klaar en tevreden!

Wat vond Liza van haar uitnodiging?

Ik was dan wel tevreden, maar hoe vond Liza het? In eerste instantie begreep ze er helemaal niks van. “Mama, die kroon heb ik ook. En die ketting ken ik.” Ze herkende zichzelf niet. “Ik was toch niet bij Jokie?” Toen ik haar vertelde dat ik haar op de computer bij Jokie aan tafel had gezet, snapte het wel en was ze retetrots op haar uitnodiging!

Vanmiddag gingen we dan ook de uitnodigingen uitdelen. Trots liep ze met haar uitnodigingen door de straten. Zo schattig! Donderdagmiddag is het zover, dan wordt ze drie! Drie!!!

Show Full Content
Previous De wereld rond met deze 8 producten!
Next Weg met die zoete babykleertjes, ACDC it is!

3 thoughts on “Bij een Jokiefeestje hoort een… Jokie-uitnodiging!

 1. heel leuk gedaan die uitnodiging.
  het lijkt mijn ook leuk om deze uitnodiging te maken heb je tips hoe je dit gedaan hebt.
  welke photoshop bv.

  1. Hier zijn wat tips en stappen die ze kan volgen om een uitnodiging te maken met een vrijstaande foto in Photoshop:

   Fotoselectie: Zoek een geschikte afbeelding van het thema waarin je de persoon wilt plaatsen. Zorg ervoor dat het een afbeelding is waar de persoon gemakkelijk in te plaatsen is en waarin het perspectief en de belichting redelijk overeenkomen.

   Foto bewerken: Als je een foto hebt gekozen, moet je deze bewerken om het onderwerp (in dit geval, de persoon) vrijstaand te maken. In Photoshop kun je gebruik maken van tools zoals de ‘Pen Tool’ of ‘Lasso Tool’ om het onderwerp uit te snijden en de achtergrond te verwijderen.

   Nieuwe achtergrond: Open nu het plaatje van het thema (in dit geval, Jokie) in Photoshop en plaats de vrijstaande foto van de persoon erin als een nieuwe laag. Sleep de laag van de persoon naar de Jokie-achtergrond.

   Schalen en positioneren: Pas de grootte en positie van de vrijstaande foto aan zodat het goed in het nieuwe plaatje past. Gebruik hiervoor de ‘Transform’ functies (Ctrl + T op Windows, Command + T op Mac) om de grootte en positie te wijzigen.

   Kleur en belichting: Pas indien nodig de kleur- en belichtingsniveaus aan om de persoon te laten samenvloeien met de achtergrond. Gebruik hiervoor aanpassingslagen zoals ‘Brightness/Contrast’ of ‘Hue/Saturation’.

   Finishing touches: Voeg eventueel nog wat extra effecten toe om de compositie er natuurlijker uit te laten zien. Denk aan schaduwen, highlights, of het toepassen van filters die passen bij het thema.

   Voor Photoshop-versies kunnen specifieke instructies enigszins variƫren, maar de basisprincipes blijven hetzelfde. Veel plezier met het maken van de uitnodiging en het vieren van het feestje!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: