De afgelopen maanden ben ik een fervent podcastliefhebber geworden. Als ik ‘s ochtends met de hond loop, dan heb ik altijd mijn oortjes in en luister naar iets interessants. Helaas is het probleem met podcasts is dat het soms gewoon niet lang genoeg duurt. Of dat je na een paar dagen alle interessante podcasts al geluisterd hebt en je daarna weer heel lang zoekt naar iets nieuws om naar te luisteren.

Luisterboeken bleek de oplossing

In de herfstvakantie downloadde ik de app van Storytel. Deze app heb ik twee jaar geleden mogen uitproberen en bleek ik toen te weinig te gebruiken om er destijds 9,99 en nu 11,99 per maand aan te besteden.

Maar ik wilde de app wel weer een nieuwe kans geven omdat ik inmiddels heel vaak naar podcasts luister. Tijden veranderen en met een proefperiode van 14 dagen, kon ik deze app weer goed testen op vakantie. En wat bleek? Een normaal boek luisteren was prima, maar ik vond het toch fijner om een normaal boek te lezen (al dan niet via een e-reader). Maar ik kwam tot nog een conclusie: boeken die met persoonlijke ontwikkeling te maken hebben, luister ik dus wel met veel interesse.

Waar besteed je je geld aan?

Het aanbod van Storytel in dit soort informatieve boeken is redelijk groot. Maar weer een abonnement afsluiten van bijna 12 euro vond ik teveel. We kijken tenslotte ook naar Netflix en hebben een abonnement op NLZiet. Voor dit soort abonnementen betaal ik veel minder en gebruiken we in het gezin dagelijks. Daarom koos ik ervoor om dus geen abonnement af te sluiten op Storytel.

De Luisterbieb bleek de oplossing

Nadat we terug waren van vakantie, kon ik weer lekker vooruit met podcasts die ik had gemist. Het luisteren naar luisterboeken ging weer even naar de achtergrond, totdat ik weer door de interessante podcasts heen was! Ik besloot me te verdiepen in wat de Nederlandse Bibliotheek te bieden had. En dat bleek de oplossing!

De luisterbieb is een klein onderdeel van de bibliotheek met alleen maar luisterboeken. Deze boeken huur je voor 3 weken en kan je dan 3 weken via de app luisteren. Voor deze huur betaal je niks extra’s, je betaalt namelijk aan een abonnement. En nu komt het: het abonnement op de luisterbieb kost slechts 21,00 euro voor een heel jaar!

Even uitleggen: je kiest dan voor een kennismakingsabonnement waarbij je 6 e-books per jaar kunt downloaden en onbeperkt luisterboeken kunt downloaden. Wil je meer e-books downloaden (elke 3 weken – maximaal 10 e-books) dan kies je voor het normale abonnement van 42,- Check de website voor meer informatie

En… hoeveel boeken heb ik nu geluisterd?

Ik ben inmiddels 2 weken lid van de Luisterbieb. Nog niet zo heel lang, maar de afgelopen periode heb ik veel met Jones gelopen en al naar heel wat boeken geluisterd. Zo luisterde ik naar het Rinkeldekinkel van Martine Bijl, 21 dagen niet klagen van Kevin Weiers, Bouw een killer Groeistrategie van Sprout en nu luister ik naar Praktijkgids Copywriting voor ondernemers van Rutger Steenbergen. Als de meiden thuis zijn, dan zet ik soms nog weleens een luisterboek op als ze aan het kleuren zijn. Er is keuze genoeg en dat is super!

Show Full Content
Previous Virgin River – een nieuwe romantische Netflix-serie
Next Dat zwanger zijn, dat gaat me best goed af

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: