In het vakantieboek van school voor Liza stond een recept voor het maken van broodpaashaasjes. Nou ben ik absoluut geen bakster, maar met dit recept maakten we toch hartstikke leuke paashaasjes (en kuikens). Voor mij geldt dat ik nog een beetje moeten oefenen met het vormen van de haasjes, maar qua smaak vonden de meiden dat het lekkerder was dan van de bakker!

Ingrediënten voor broodhaasjes

  • 1 kilo bloem
  • 3 theelepels zout
  • 2 eetlepel suiker
  • 2 zakjes gist (7 gram per zakje had ik) of 2 pakjes verse gist (25 gram per pakje)
  • 6 dl melk
  • 100 gram boter (koud maar vloeibaar)
  • 1 eigeel (om de broodjes mee te bestrijken)
  • rozijntjes voor de ogen

Bereidingswijze

Bloem, suiker en zout in een kom mixen en een daarna een kuiltje maken. In dat kuiltje doe je – als je verse gist gebruikt – de gist opgelost in melk, de rest van de melk en de boter. Gebruik je droge gist, dan gewoon deze gist goed in het droge meel mengen

Dit kneed je tot een soepel deeg.

Het deeg laat je daarna op kamertemperatuur rijzen totdat het deeg dubbel zo groot is geworden.

Als het goed gerezen is, dan verdeel je het deeg in 12 bollen. Van deze bol kneed je dan je paashaasjes, maar de meiden deden het met grotere uitsteekvormen. En deze zagen er stiekem beter uit dan mijn haasjes! 🙂

Tot slot bestrijk je de haasjes met eigeel en zet je ze 12-15 minuten in de oven op 220 graden!

Fijne pasen!

Show Full Content

About Author View Posts

Marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza en baby Bram. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close

NEXT STORY

Close

Zo laat je kinderen smullen van eten

25 oktober 2017
Close
%d bloggers liken dit: