In het vakantieboek van school voor Liza stond een recept voor het maken van broodpaashaasjes. Nou ben ik absoluut geen bakster, maar met dit recept maakten we toch hartstikke leuke paashaasjes (en kuikens). Voor mij geldt dat ik nog een beetje moeten oefenen met het vormen van de haasjes, maar qua smaak vonden de meiden dat het lekkerder was dan van de bakker!

Ingrediƫnten voor broodhaasjes

  • 1 kilo bloem
  • 3 theelepels zout
  • 2 eetlepel suiker
  • 2 zakjes gist (7 gram per zakje had ik) of 2 pakjes verse gist (25 gram per pakje)
  • 6 dl melk
  • 100 gram boter (koud maar vloeibaar)
  • 1 eigeel (om de broodjes mee te bestrijken)
  • rozijntjes voor de ogen

Bereidingswijze

Bloem, suiker en zout in een kom mixen en een daarna een kuiltje maken. In dat kuiltje doe je – als je verse gist gebruikt – de gist opgelost in melk, de rest van de melk en de boter. Gebruik je droge gist, dan gewoon deze gist goed in het droge meel mengen

Dit kneed je tot een soepel deeg.

Het deeg laat je daarna op kamertemperatuur rijzen totdat het deeg dubbel zo groot is geworden.

Als het goed gerezen is, dan verdeel je het deeg in 12 bollen. Van deze bol kneed je dan je paashaasjes, maar de meiden deden het met grotere uitsteekvormen. En deze zagen er stiekem beter uit dan mijn haasjes! šŸ™‚

Tot slot bestrijk je de haasjes met eigeel en zet je ze 12-15 minuten in de oven op 220 graden!

Fijne pasen!

Show Full Content
Previous Van normale driezitsbank naar een stoere hoekbank
Next Coronacrisis en ik…

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: