Gemiddeld dragen vrouwen in Nederland 10 uur per dag make-up. Omdat het zo lang gedragen wordt, is het extreem belangrijk dat de make-up zo goed mogelijk voor de huid is. De huid neemt ongeveer 64% van alles dat op de huid gesmeerd wordt op. Om deze reden is het extra belangrijk dat er serieus wordt gekeken naar de ingrediënten die in make-up zitten. Zo kan een minerale foundation perfect zijn om te gebruiken. In dit blog bericht willen we je graag de voordelen van minerale make-up vertellen.

Wat is minerale make-up?

Mineralen make up is een make-up die gemaakt is van natuurlijke ingrediënten. Deze hebben allemaal een oorsprong uit de natuur. Dit heeft als grote voordeel dat ze niet schadelijk zijn voor de huid. De mineralen die je veel terugvindt in de make-up zijn mica, zinkoxide en ijzeroxides. De reden dat deze materialen gebruikt worden voor de make-up is dat ze erg fijn gemalen kunnen worden. Hierdoor zijn ze perfect om te gebruiken als make-up. Als we naar de geschiedenis kijken, zien we dat deze mineralen ook gebruikt werden. Zo zien we het al terug bij de Egyptenaren!

Gemakkelijk make-up verwijderen

Een van de grootste voordelen aan minerale make-up is dat het enorm goed aan de huid hecht. Hierdoor blijft de make-up erg lang zitten en hoef je niet je make-up de hele dag bij te werken. Daarnaast is de make-up ook erg gemakkelijk van je gezicht af te halen. Door het gebruik van een goede make-up remover haal je de make-up gemakkelijk van je gezicht af. Daarnaast kun je er ook een milde cleanser voor gebruiken. Dit is natuurlijk erg fijn als je terugkomt van een avond stappen. Je kunt de make-up binnen no-time van je gezicht afhalen.

Minerale make-up hoopt niet op

Door het gebruik van natuurlijke ingrediënten, heb je een zeer goede make-up. Het voordeel aan minerale make-up is dan ook dat het niet gaat ophopen. De make-up smelt gemakkelijk samen met de huid, waardoor het er perfect uit ziet. Ook gaat je huis stralen en ziet het er flawless uit!

Een zeer goede kwaliteit

Tot slot heeft het gebruik van mineralen in make-up een groot voordeel ten opzichte van kunstmatige make-up. De kwaliteit van de make-up is namelijk veel hoger. Je hebt natuurlijk veel verschillen in make-up, maar hoe puurder de make-up is, hoe hoger de kwaliteit doorgaans is. Als je zelf al een slechtere huid hebt, is het belangrijk dat je goed nadenkt over de make-up die je opsmeert. Zorg er daarom altijd voor dat je kiest voor minerale make-up. Zo maak je het jezelf makkelijker en blijft je huid zo mooi als hij altijd al is!

Show Full Content
Previous Vier redenen om een wijnkoelkast aan te schaffen
Next Niet lekker in je vel? Zo krijg je grip op jouw dip!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: