Van Ravensburger ontvingen wij het Elektro Huis, uit de serie ScienceX®. Een spannend elektronisch experiment? Echt iets voor mijn jongens!

 Ravensburger ScienceX Elektrohuis
Ravensburger ScienceX Elektrohuis

Omdat er 8+ op de doos stond, liet ik Sil (13) en Juul (bijna 8) samen hun gang gaan. Ze sloegen de gebruiksaanwijzing over en bouwden de foto op de doos na. Zo stond er binnen 10 minuten een huis, maar zonder elektra. Samen begonnen we weer van voor af aan.

We hadden de gebruiksaanwijzing echt nodig. Als je nog nooit met een geprogrammeerde printplaat, een schemersensor en geluids- en lichtmodules hebt gewerkt dan is dit huis een uitdaging, ook voor volwassenen. De plaatjes in de gebruiksaanwijzing zijn voor echte leken niet duidelijk genoeg. Uiteindelijk is het niet meer dan het verbinden van het een met het ander, maar het lijkt erg moeilijk. Zeker voor kinderen is het ook best een gepriegel. Als het huis helemaal in elkaar staat en de elektra goed is aangebracht, kun je met de stroomgeleidende inkt zorgen voor meer effect. Het lukte ons lang niet zo netjes als op het plaatje; onze vingers zaten al snel onder en er liepen druppels inkt langs het huis. En dan komt de echte uitdaging, wachten tot de inkt droog is. Minimaal een uur!

 Ravensburger ScienceX Elektrohuis

Trotse huisbezitters

Juul telde de minuten tot hij de knop om mocht zetten. Wat was hij trots dat de deurbel werkte, er licht scheen en er taferelen tot leven kwamen achter het raam en de garagedeur. Inmiddels heeft hij het huis aan al zijn vriendjes laten zien en wonen de pieten er ook in. Sil verloor al snel zijn belangstelling, maar wilde wel de stroomgeleidende inkt bewaren. Fascinerend spul!

Aanrader?

Het is een hartstikke leuk project om dit ScienceX Electrohuis samen te doen. Begeleiding is wel nodig voor kinderen onder de 10. Juul vond het in elkaar vouwen van het huis leuker dan de elektra. Sil hielp me goed, maar had geen belangstelling voor de weetjes in de gebruiksaanwijzing. Hij vond ze te moeilijk geschreven. Ik vond het leuk om eens iets anders samen te doen dan de gebruikelijke spelletjes of lego. Fijn is ook dat het geen uren duurt en het eindresultaat is superleuk!

 Ravensburger ScienceX Elektrohuis

 

Show Full Content
Previous Serie Frauenlauf | Marjolein vliegt 7500 km om mee te lopen in Bregenz!
Next Boor | Beam me up, Scotty

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: