Afgelopen zaterdag ging ik samen met vriendin Marina naar de workshop ‘Kleur je zwangerschap’, onderdeel van Bevallen zonder Zorgen. De workshop is gericht op zowel de vader als de moeder van het ongeboren kind, maar dat ik een vriendin meenam was helemaal geen ramp. We werden verwelkomd op Kinderopvang Plukkebol met een tafel vol lekkers en door een vriendelijke Tami en Avi. Tami verzorgt de workshop en Avi het body-/bellypaint gedeelte. Ik wilde deze workshop graag volgen omdat ik, zwanger van nummer 2, nog niet heel bewust met deze baby bezig ben geweest. Natuurlijk heb ik mijn controles, geniet ik van de schopjes, maak ik me druk om de naam die we nog niet hebben en staat alles wel in het teken van de komende baby, maar écht iets voor mij en de baby, dat heb ik nog niet gedaan. Een combinatie van ontspannen, wat meer informatie over de bevalling en een creatieve buikschildering is dan natuurlijk superleuk om te doen. Omdat mijn lieftallige vent echt niet te porren is voor dit soort dingen, ging ik samen met vriendin Marina die dit gelukkig wel erg leuk vond!

Tami is Doula en vertelt de groep eerst hoe eigenlijk zo’n bevalling werkt. Hoewel ik natuurlijk al eerder ben bevallen en dit (gelukkig) erg voorspoedig is gegaan, was het voor mij ook wel weer fijn om weer even ‘op scherp’ gezet te worden. Na het eerste gedeelte over de bevalling, gingen we door met het tweede gedeelte: het ondersteunen van de zwangere vrouw. De zwangere dames werden gevraagd om te staan en de partners moesten achter hen kan staan. Als eerste werd er begonnen met de aanraking. Voor Marina moet dat best even raar zijn geweest, maar ach, we gingen er vol voor en ik raakte al snel ontspannen. Aanraking van de rug, de armen en de nek en daarna kwam de buik aan de beurt. We moesten de buik overgeven aan de partner. Dat klinkt wel erg zweverig, maar dat was het totaal niet. Het is meer dat je partner je op dat moment ondersteunt in hetgeen dat je als zwangere met je meedraagt; jullie kindje.

sabinedevries

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt door Sabine de Vries van Sabine’s Point of View

Als laatste was het creatieve gedeelte aan de beurt: het beschilderen van de buik door de partner met bodypaint. Daar lag ik heerlijk onderuit gezakt in een stoel en kon Marina op haar gemak mijn buik beschilderen. We kozen voor een regenboog met vrolijke kleuren. Avi verzorgde dit gedeelte en heeft veel ervaring in bodypainten. Hij gaf de buikschilders dan ook bruikbare tips, zodat we allemaal een mooie geschilderde buik hadden als aandenken aan deze workshop. Na afloop konden we, onder het genot van het lekkerste glas alcoholvrije champagne dat ik deze zwangerschap heb gedronken, met de hele groep nog even napraten over de ochtend, de bellypaint en de zwangerschap.

Eenmaal droog bleef de buikschildering/bellypaint tot grote vreugde van Eva nog de hele dag zitten. Steeds maar weer trok ze mijn shirt omhoog om te kijken naar de regenboogbuik, zo schattig. Ik heb echt een ontzettend leuke ochtend gehad, heb me erg vermaakt, ben goed geïnformeerd en ging naar huis met een mooie tekening op mijn buik en een fijne goodiebag! Dat mijn man er niet bij was heb ik niet als een gemis ervaren, maar ik zag wel hoe de mannen van de andere dames genoten van het aanraken van de buik en het echt met zijn tweeën bezig zijn met de baby. Of het nou de eerste, tweede, derde of vierde baby is; deze workshop is voor iedereen leuk en nuttig.

Ben je ook zwanger en wil je graag deze workshop volgen, hier staan de data dat de workshop wordt gegeven. Je krijgt er vast geen spijt van!

Volg Bevallen zonder zorgen ook op twitter via @jijbentzwanger  

kleurjezwangerschap

Show Full Content
Previous Een origineel cadeau ontwerp je bij KijkMijne
Next Weekoverzicht 18 januari 2014

2 thoughts on “De workshop ‘Kleur je Zwangerschap’ is een echte aanrader!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close