De voorbereidingen voor de verjaardag van Liza (16-3) zijn in volle gang. Vorige week kreeg haar verjaardag ineens een thema. Ik vroeg haar namelijk wat ze voor een taart ze wilde op haar verjaardag. Een appeltaart of chocoladetaart bedoelde ik, maar Liza wist precies wat ze wilde… “Ik wil een Jokietaart!” Een wat… Een Jokietaart dus.

“En ik wil een piñata.”

Een wat? Liza heeft duidelijk te vaak naar Jokie en Jet gekregen, want hoe kan ze anders weten wat überhaupt een piñata is? Ik heb nog nooit een piñata in het echt gezien en zij wil er een voor haar verjaardag.

Jokiefeest

Al snel besloot ik dat Liza een Jokiefeestje zou krijgen, met een Jokietaart en een piñata. Ik zag mezelf alleen niet zo zeer iedere avond knutselen aan een piñata. Gelukkig kan tegenwoordig alles kopen en omdat Liza zo stellig was, mocht ze van mij haar piñata uitzoeken. Nou ja, ze mocht kiezen tussen de goedkoopste twee. Laten we wel wezen, die dingen maken ze kapot!!!

We hebben hem al binnen! Inmiddels zorgvuldig verstopt, maar ze heeft er dus al wel mee mogen knuffelen 🙂

Voor wie niet weet wat een Piñata’s is. Wikipedia legt het even uit (ook handig voor mezelf)”
“Piñata’s komen van oorsprong niet uit Mexico, maar uit China. Piñata’s worden gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. De piñata wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna hij wordt opgehangen. De kinderen mogen er geblinddoekt tegenaan slaan zodat er wanneer hij breekt, een stortvloed van snoepjes, confetti e.d. over de kinderen heen valt. Meestal mag dan degene die de piñata kapot heeft geslagen de anderen op deze snoepjes trakteren. Piñata’s gevuld met kleine cadeautjes worden vaak aan het eind van het feest gebruikt. Als de piñata kapot wordt geslagen, heeft iedereen dan meteen een leuk aandenken aan het feest.”

Dat onze Piñata ontzettend op die uit het filmpje lijkt, is trouwens toeval- alhoewel Liza mocht hem uitzoeken. Ik had die Jokie aflevering namelijk niet gezien, wel gehoord… Komende week zullen we het vraagstuk beantwoorden wat we in de Piñata doen. Ik zat te denken aan Dummies (die kennen ze niet hier in Zwitserland) en aangezien het een Jokiefeestje is, komen er misschien zelfs nog wel wat rode neuzen uit!

Ik houd jullie op de hoogte!

Show Full Content
Previous Nieuwste series op Netflix | The Good Witch, Riverdale & Greenleaf
Next De wereld rond met deze 8 producten!

1 thought on “Een piñata voor Liza’s Jokiefeestje

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close