Ik schreef al eerder over broccoli. Broccoli is namelijk favoriet in ons huis en dat is niet erg, broccoli is namelijk vreselijk gezond! Maar iedere week broccoli vraag wel om variatie. Afgelopen week maakten we daarom een quiche met broccoli en met heerlijke zalmfilet. Deze quiche kan iedereen maken, echt waar!
Zo maak je deze quiche met zalmfilet en broccoli
- 500 gram broccoli
- 250 gram zalm
- 3 eieren
- één eetlepel room (koffieroom, kookroom, creme fraiche)
- bladerdeeg
- twee eetlepels bieslook
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ik heb het kookproces met mijn Iphone gefotografeerd, dat kan natuurlijk beter. Echter het recept was te lekker (en gemakkelijk) om niet te delen
1. Kook de broccoli (in kleine roosjes) een minuut of 10
2. Leg de bladerdeeg om de springvorm en maak er met een vork gaatjes in
3. Maak blokjes van de zalmfilet
4. Klop 3 eieren met de room door elkaar en doe er twee eetlepels bieslook doorheen
5. Giet de broccoli af en doe de broccoli op de bodem van de bladerdeeg, de zalmblokjes verdeel je over de broccoli en als laatste giet je het ei-mengsel erbij. Zet je quiche 30 minuten in de oven.
6. Eet smakelijk!
Ik baal echt dat ons huis zo onwijs donker is, het gaat echt ten koste van de foto’s . Het eten smaakt er gelukkig niet minder om. Ik hoop dat jullie dit recept ook eens proberen, laat je het me weten?
Dit ga ik zeker eens uitproberen!! Bedankt
Laat je me weten hoe het smaakte?
Je moeder is hier en je broer komt, dus ga ik die quiche maken. Je hoort wel hoe het gelukt is.
Kijk! Dat zal vast smaken!! Groetjes daar
Hmmm, hij lijkt me lekker! En gezond bovendien.
Tante Nel en ik hebben er van genoten. We hebben er alleen extra knoflook bij gedaan!
We hebben ervan genoten. Was erg lekker! Wel wat meer creme fraiche en kaas. Bedankt!!