Ik ben en blijf een echte Nederlander, ook in Zwitserland. Altijd op zoek naar koopjes en gratis extra’s. Het neemt nog geen extreme vormen aan, maar als het goedkoper kan dan ga ik echt niet meer betalen. Sinds ik hier woon ben ik me er wel van bewust dat het gedrag is dat typisch Nederlands is. De Zwitsers zijn hier gewoon minder (open en bloot) mee bezig. Ze geven geld uit als water. Wat drinken na het sporten, prima. Maar veel nemen ook een complete maaltijd daarna. Het iets cultureels natuurlijk. Er wordt hier vooral tussen de middag warm en goed gegeten. ‘s Avonds is het een beetje aanrommelen bij de meesten en dan is het logisch dat je na het sporten honger hebt. Een kleine maaltijdsalade kost hier alleen wel minimaal 15 euro en dat vind ik veel voor zomaar…

Ik ben wat dat betreft ook echt wel gierig. Is dat het goede woord? Misschien wel. Want voor de weekboodschappen ga ik naar Oostenrijk. Tanken doen we in Oostenrijk. Shoppen doe ik in Oostenrijk. Natuurlijk zien we weleens een winkel in Zwitserland van binnen, maar eenvoudig boodschappen doen is zo weer 50 Frank neertellen (eerlijk is eerlijk; ze hadden boerenkool en chilisaus en, en, en…).

Hoera voor mijn Nederlandse roots

Ik ben natuurlijk wel enorm verwend met de online shopping wereld in Nederland. Het online shoppen dat we in Nederland kennen, dat is in Zwitserland echt nog lang niet zover. Als ik een boek online bestel dan is het er 3 of 4 dagen later. Als ik kleren bestel dan moet ik ongeveer 6 euro bijbetalen om het de volgende bezorgd te krijgen. Next day delivery dat kennen ze hier in veel gevallen (nog) niet.

Korting? Ja hier!!

Ik bestel wel veel in Nederland en zorg dan dat het met het bezoek mee komt of ik neem het zelf mee. Er is natuurlijk niks leukers dan op Nederlandse websites gewoon koopjes te scoren en het is nog leuker als je er een kortingscode bij kunt gebruiken. Kortingscodes ontvang je allang niet meer via nieuwsbrieven. Je kunt er ook actief naar op zoek gaan.

Open bijvoorbeeld de website van e-Kortingscode.nl en je kunt direct van grote en kleine winkels kortingscodes kopiëren. Ken je bijvoorbeeld de website Babyvalue? Deze webshop verkoopt showroommodellen en modellen van vorig jaar van bijvoorbeeld Maxi Cosi en Quinny. Waarom meer betalen voor exact hetzelfde product alleen dan met een ander kleurtje? Precies! En dan krijg je er via e-Kortingscode ook nog eens exclusief 10% korting op Maxi Cosi autostoeltjes! Een andere fijne actie die e-Kortingscode nu heeft lopen is die voor Bol.com. Bol, mijn steun en toeverlaat als het gaat om cadeautjes naar vriendjes en vriendinnetjes, neefjes en nichtjes. Vergeet ook Sinterklaas niet! Via e-Kortingscode krijg je nu maar liefst exclusief 10% korting op alles in het sport- & vrije tijdsassortiment.

Ben jij een echte Nederlander en heb je nog leuke tips voor me? Ik hoor ze graag!

Show Full Content
Previous Ineens was ik moeder. Wat een grap
Next Spelen? Slopen zal je bedoelen!

14 thoughts on “Ergens korting? Ik ben echt een Hollander!

 1. Tja..ik denk daar dus compleet anders over.
  Ten eerste: WAT als de klanten van de zaak waar je man werkt, ook ZO zouden denken? Dan is zijn baan snel weg!

  En: Ik verdien mijn geld in Zwitserland, dan vind ik het ook netjes en logisch, dat ik mijn geld in Zwitserland uitgeef (en niet in Duitsland of Oostenrijk).

  Spullen (kleding, levensmiddelen enz),zijn alleen maar goedkoop omdat er ergens op de wereld armoede is – en daarmee bedoel ik niet alleen de naaisters in Bangladesch.

  Ik vind het netjes, dat de kok en de serveerster in Zwitserse restaurants een salaris hebben, waar ze enigzinds van kunnen leven – daarom betaal ik die 15 Franken voor een maaltijdsalade ook graag.
  Niet iedere dag, maar wel regelmatig.

  Ieder zijn mening….maar als iedereen zo zou handelen als jij, hebben we in Zwitserland steeds minder zaken, die jonge mensen opleiden.

  1. Ik weet dat jij daar anders over denkt en ik geef je ook helemaal gelijk. Alleen moeten we nu op onze centen letten, centen die ik liever uitgeef aan zwemles in Zwitserland en uitstapjes in Zwitserland. Dit land komt door ons nog niks tekort hoor 😉 Wees maar gerust!

 2. Marlieke. Ik vind dat je groot gelijk hebt. Toen ik in Zwitserland woonde, was de situatie heel anders. Mijn salaris was goed en ik had geen lasten in Nederland en de prijzen waren t.o. van mijn salaris eerder laag. Dus kocht ik graag in Zwitserland. Ook tot ongeveer vijf jaar geleden kwam ik graag in Zwitserland. Prijs en aanbod waren redelijk, dat is nu wel even anders.
  Ik ben dol op Zwitserland, maar voor mijn beurs te duur. Een ander kan niet jouw financiele situatie inschatten, zeker niet met zo,n hoge huur.
  Dus oordeel niet te gemakkelijk, als je de situatie niet kent. Vrienden van mij waren vorige week drie dagen op doorreis in Zwitserland, zij hebben geen bijzondere dingen gedaan, hadden een middenklashotel en waren € 2400,00 kwijt in die drie dagen. Beetje veel he.

  1. We moeten ook wel, hoewel gelukkig de financiële situatie wel iets comfortabeler wordt. Maar inderdaad een extra huis, dat is een aanslag op je rekening. Tripjes naar Nederland kosten ook zo 500 euro (incl. boodschappen). Ik geef mijn geld idd liever aan andere dingen uit! Overigens vind ik 2400 euro wel een hoop geld hoor!!

 3. Wat is veel? Je moet het afzetten tegen de salarissen in Zwitserland. die zijn drie keer zo hoog als in Nederland. Dan mogen de levensmiddelen ook gerust drie keer zo hoog zijn, toch?

 4. Lijkt me ook wel logistiek een stuk lastiger te organiseren in Zwitserland dat snelle bezorgen, maar zal vast wel een keer komen. Ik ben wel gevoelig voor korting maar haal er niet alles voor uit de kast. Mijn man daarentegen is een echte koopjes jager haha.

 5. Ik ben ook dol op koopjes. Kan er echt van genieten als ik iets goedkoper heb kunnen kopen.
  Groot gelijk om het zoveel mogelijk uit te zoeken.
  Jullie geld en je kunt het maar 1 keer uitgeven!

 6. Wat een discussie heb jij in gang gezet! leuk om te lezen, maar ook tenen krommend… Koop waar jij het goedkoopste vindt. Je kunt je geld maar een keer uitgeven.

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close