Zwanger en misschien momenteel wel bezig met de laatste loodjes. Het is fantastisch om zwanger te zijn, maar we weten allemaal dat het af en toe ook afzien is. Lichamelijk wordt het allemaal wat lastiger naarmate de zwangerschap verder vordert, maar ook mentaal valt het af en toe niet mee. Eerst de blijdschap van het zwanger zijn, maar vervolgens moet er toch nog veel geregeld worden. Om het dan nog maar niet te hebben over de controles in het ziekenhuis. Is het een jongen of een meisje? Zal alles wel goed verlopen? Wanneer komt het kindje ter wereld?

Fietsen

Bewegen tijdens de zwangerschap is erg goed voor zowel moeder al kind. Dit geldt dus voor zowel het fysieke als het mentale aspect. Je lichaam verandert enorm tijdens de zwangerschap en zal steeds sneller vermoeid zijn. Sporten waarvoor een grote inspanning vereist is of contactsporten worden afgeraden, maar fietsen is een fantastische tijdsbesteding tijdens de zwangerschap.

Door te gaan fietsen blijven je spieren soepel en je conditie op pijl. Dit is ook prettig voor na de zwangerschap. Nu kan het natuurlijk zijn dat fietsen op een normale fiets wat lastiger is geworden. In dat geval kan een elektrische fiets uitkomst bieden! Bij elektrische fietsen wordt ondersteuning geboden door middel van een motortje. De ondersteuning kun je vaak naar wens afstellen, zodat je altijd voldoende ‘wind mee’ hebt. Zie Matrabike voor betaalbare, mooie elektrische fietsen.

MATRA-lovethat.nl

Goed voor de gezondheid

Uren in de sportschool zijn zal inmiddels niet meer gaan en misschien heb je er ook helemaal geen zin meer in. Door te gaan fietsen blijft toch de conditie op pijl en het is een activiteit die makkelijk te combineren is met de dagelijkse activiteiten die je tijdens de zwangerschap nog gewoon onderneemt. Zo fiets je bijvoorbeeld tot je zwangerschapsverlof naar het werk of ga je wat lichte boodschappen op de fiets halen. Naast een betere conditie zorgt het fietsen ook voor een betere weerstand en het is een goede manier om even de zorgen te vergeten. Ook wanneer je gebruik maakt van een elektrische fiets gelden deze voordelen. Hoewel het minder kracht kost, maak je toch dezelfde bewegingen en ben je er toch even uit! Mijn advies is dus om lekker te gaan fietsen tijdens de zwangerschap! En ben je bang dat het te zwaar is overweeg dan een elektrische fiets.

Lees meer over sporten tijdens de zwangerschap.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Matrabike

Show Full Content
Previous De krijtjes staken!
Next Weet jij nog hoe je een parachute moet knopen of een theekopje?

1 thought on “Ga toch lekker fietsen tijdens de zwangerschap

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close