Vertel eens eerlijk. Hoe gezellig heb jij het in bed. Gebruik jij je bed om alleen maar te slapen of maak je ook tijd voor andere dingen? Of overkomt je dat?

Gezellig in bed? Zo gezellig is het bij ons!

Ik kan je vertellen, bij ons is het heel gezellig in bed, volgens Liza dan… Vanaf een uur of 1 is het zover. Dan loop ik met mijn slaaphoofd naar de andere kamer en haal ik ons kleinste vrouwke uit bed voor een nachtje doorhalen. Ze kruipt tussen ons in en probeert al druk schuivend haar plekje te vinden. Ze draait, wiebelt met haar beentjes, trapt in mijn ribben, probeert met d’r tenen tussen mijn billen en onderbroek te komen (ja erg prettig), zucht kreunt, smakt op d’r speentje. Vaak bedenk me ik me dan dat ik weer eens d’r nagels moet knippen, terwijl ik op dat moment weer een arm om me heen geslagen krijg en ze zich tegen mij aan schurkt.

Ondertussen probeer ik zo regelmatig mogelijk adem te halen, want als ik in slaap val, dan valt zij ook in slaap óf ze gaat aan de andere kant verder. Aan de andere kant (Floris’ kant) heb ik er geen last van, dus dat is ook prima!  Een luierkont op je hoofd of midden in de nacht ‘paardje rijden’, iedere nacht is het weer raak. Soms is het voor haar echt lastig om in slaap te vallen en draait en woelt ze alsnog een uur in ons bed. Dan loop ik samen met haar naar de keuken voor een flesje melk en gaat het daarna vaak beter.

Maar het is pittig. Je valt niet in slaap als er eentje alle kanten op beweegt. D’r beentjes staan geen moment stil en in d’r dromen schreeuwt ze het soms uit. Inmiddels zijn we er aan gewend, ze snurkt alweer zo lang tussen ons in…  Dat we eraan gewend zijn, wil niet zeggen dat we staan te juichen.

Gezellige nachten funest voor je nachtrust!

Die gezellige nachten zijn natuurlijk funest voor je nachtrust, ook voor Eva. Zij kan ook niet meer onze kamer binnenkomen, want geheid wordt Liza wakker en heeft Eva het weer gedaan. En laten we wel wezen, ik wil ook natuurlijk gewoon slapen ‘s nachts en de gezelligheid van Liza verruilen voor een keer lepeltje lepeltje liggen (bijvoorbeeld). Bovenal wil ik vooral weer gezellig zijn en gezellig doen. Zo leuk ben ik de laatste tijd niet.

Overigens vind ik dat geschurk tegen me aan echt heerlijk en de ochtenden als ze dan lekker lui bij me hangt, zijn echt om van te genieten. Ze is dan zo tevreden en dan ben ik dat ook, tot de volgende nacht.

Op naar rustige nachten!


Komende tijd proberen wij dus weer van alles om Liza weer in d’r eigen bed te krijgen. Want dat slaapt toch het lekkerste voor ons allemaal. Zo ga ik me verdiepen in Mama’s Toverboek met bijbehorende aroma’s en gaan we kijken of ze niet naar een groter bed moet. Ik heb nog VSM pilletjes tegen onrust, wellicht slaapt ze dan ook rustiger verder. Dit wordt vervolgd. Ik hoop in ieder geval dat we het nieuwe jaar uitgerust kunnen beginnen!

Wanneer jullie nog tips hebben, dan hoor ik die graag!

Show Full Content
Previous Cadeautjes Sinterklaas vs. Kerst
Next Maak vandaag nog een originele kerstkaart voor social media

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close