Gisteren (woensdag 19 februari) is de Negenmaandenbeurs geopend, samen met de Huishoudbeurs zie ik dit eigenlijk als hele enge plekken. Zo’n plek waar iedereen loopt te slenteren, waar het heel druk is, waar je bij een stand niet eens de ruimte hebt om überhaupt te zien wat er wordt aangeboden en kom je we in de buurt van zo’n plek dan word je geclaimd of je niet iets wil kopen. Heb ik het weleens meegemaakt? Ja, maar wel in een periode dat ik niks met baby’s had en ook niks met het huishouden, ik werd toen ook snel flauw of wiebelig van drukte en warmte.  Ik weet nog wel wat ik toen gekocht heb; een hele handige opener voor potten!

Tijd voor tweede kansen!

Zoals de titel al aangeeft; ik geef de Negenmaandenbeurs en daarbij ook de Huishoudbeurs een tweede kans. Aanstaande zondag ga ik de beursvloer op samen met een vriendin en gaan we op zoek naar fantastische koopjes voor de nieuwe baby. Want dat hoort erbij, op zo’n beurs hoor je koopjes te scoren en ook al heb ik niet veel nodig, ik kan nog wel het een en ander gebruiken. Een andere reden om naar de Negenmaandenbeurs te gaan is natuurlijk Love That! Ik ga op zoek naar nieuwe producten om over te schrijven voor jullie en voor mezelf.

Vandaag kreeg ik een persbericht over de  Babystuf Baby Innovation Award 2014 binnen en de producten die deze Innovation Award hebben gewonnen. En ik moet zeggen, ik ben enthousiast! Veel producten kende ik niet en ik ben heel erg benieuwd om deze producten in het echt te zien. Hieronder een deel van het persbericht met de winnaars en mijn eigen ideeën hierover.

In de categorie Mobility won de Mutsy IGO, de nieuwste kinderwagen van Mutsy. Het IGO frame vouwt zeer compact op en heeft een uniek ergonomisch verstelbaar zitje. De zeer lichte reiswieg van EPP schuim weegt slechts 3,4 kilo!  Wat een mooie kinderwagen! En zo te zien kan deze kinderwagen wél in mijn auto, dit kleurtje vind ik ook wel erg tof!

De winnaar van de categorie Travel & Safety is de Pippi-carrier van Kleine Dreumes. Dankzij deze universele drager past ieder autostoeltje veilig op winkelwagens. Makkelijk opvouwbaar en compact.
Heel handig, maar ik zette vroeger de maxi-cosi gewoon in de kinderwagen of zorgde dat ik alleen boodschappen ging doen.

In de categorie Feeding won de GelWire voedingsbeha van Carriwell. Waar metalen beugels kunnen zorgen voor afgeknelde melkkliertjes en borstontstekingen, geeft de revolutionaire gelbeugelbeha dezelfde steun maar het comfort van een zachte, naadloze beha. Dit zou ik graag tegen de tijd dat de baby is geboren wel willen proberen. Borstvoeding geven is geen must voor mij, maar als het lukt dan is het natuurlijk fijn als je borsten een beetje comfortabel zitten en de kans op ontstekingen en andere pijnlijke ongemakken verkleind worden.

In de categorie Care zijn er maar liefst 2 winnaars. De Neckerchew van ISI Mini is een slab en bijtring ineen. Zo heeft de baby met doorkomende tandjes altijd een schone bijtring bij de hand en blijven z’n kleertjes droog tijdens het sabbelen en bijten. De tweede winnaar in deze categorie is het Shnuggle babybad van Pretura. In dit ergonomische badje kan het kindje niet onderuit zakken. Het speciale materiaal houdt het badwater langer warm en voelt comfortabel aan. De handige schenktuit maakt leeggieten makkelijk.  Ben heel benieuwd naar deze producten, een slab hebben we bij Eva amper gebruikt en een bijtring heeft ze eigenlijk ook nooit gehad. Eva was ruim 14 maanden toen ze haar eerste tandje kreeg. Wellicht is deze uk wat sneller. Een badje hebben we, maar een comfortabel bad? Kan dat? We gaan het zien!

In de categorie Furniture & Decoration behaalde het Grow Up Bed van The Wood Factory de meeste stemmen. Twee bedden voor de prijs van een! Ouders kunnen het ledikant later aanpassen naar een groot bed waardoor dit duurzame bed jaren meegaat. Kijk, dit vind ik nou innovatie! Het is toch eigenlijk onzin om iedere paar jaar een nieuw bed te kopen? Dit is echt wel de oplossing!

Tot slot de winnaar in de categorie Toys: de Weerol van Co&Co is een veelzijdig en duurzaam stuk speelgoed dat als kruiwagen, loopkar en duwwagen kan functioneren. Het groeit met het kind en de verschillende speelfases mee. En weer een mooi innovatief product dat er ook nog eens mooi uitziet.

Het consumentenpanel wees de BuggyBar van Dooky, Xplorys als winnaar aan voor de Ouders van Nu Award. Dit zou ideaal voor Eva zijn. Dan kan zij ook gemakkelijk de kinderwagen en buggy duwen.

babyinnovationaward

Zondagochtend is het zover en ga ik als (hoog)zwangere moeder de Negenmaandenbeurs bezoeken. Ik ben heel erg benieuwd of er leuke koopjes te vinden zijn, welke fantastische producten ik ga zien en wat ik verder nog ga kopen. Ben jij al geweest? Ik hoor graag van je waar ik zeker naar toe moet gaan!

Show Full Content
Previous Win de Don’t Worry, Be Happy -poster van Studioblomm
Next Trots op mijn kind

5 thoughts on “Ik geef de Negenmaandenbeurs een tweede kans!

  1. Ik geef zaterdag de hele dag workshops babygebaren op de PuurBabyPlaza. Maar ook op de andere dagen is daar veel te doen.
    Zelf vind ik de stands met kinderboeken altijd leuk. Veel plezier!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close