Vandaag weer een nieuwe blog van Mijke online. Zij knutselde met haar kinderen de mooiste herfstdecoraties. Laat je maar weer inspireren!

]Het is weer zover: de kastanjes, eikels en dennenappels liggen weer voor het oprapen! De afgelopen week zijn de kinderen al lekker aan het verzamelen geweest en heb ik nu al een hoop kleine emmertjes gevuld met deze sieraden uit de natuur. Op de Side table pronkt een etagère gevuld met onze nieuwe aanwinsten. Daarnaast staat een vaas gevuld met takken om de rest van onze creaties aan te hangen.
foto 2
Al eerder maakte ik een slinger van dennenappels. Je hoeft alleen een klein schroefoogje in de dennenappel te draaien en deze aan een touw te knopen. Omdat ik daar op uitgekeken was, maakte ik nu linten aan de dennenappels.
foto 3
De jongste had een eikel gevonden met het dopje het nog op. Daar moest een gezichtje op getekend worden! Helemaal leuk, maar waar moest hij deze laten? Hij wou m graag laten zien… Met de dennenappelslinger in mijn achterhoofd probeerde ik ook een schroefoogje in de eikel te boren. Ik had daarbij hulp nodig van een prikker (zo eentje die kinderen gebruiken om papier uit te prikken). Helaas liet toen het dopje los. Oeps. Gelukkig was daar secondelijm en nu pronkt het eikelmannetje aan een ketting! foto 2-2

De eerste spinnenwebben van kastanjes met satéprikkers en wol hangen ook al in huis. Een spin van een eikel met kleine cocktailprikkers maakt het compleet.

foto 3-1
Een spinnenweb in het klein konden we mooi gebruiken in onze pronktakken. Met kleurige wol heb ik de kinderen laten weven. Dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt, haha! De tongetjes kwamen uit hun mond van inspanning en concentratie, maar het resultaat mag er zijn. Kleine pronkstukjes! foto 1-1foto

Ach ja, veel is er soms niet nodig voor een paar uur plezier met je kinderen!

Show Full Content

About Author View Posts

Love that

Dit artikel is geschreven door een externe blogger in samenwerking met Lovethat.nl

Previous En weer een weekoverzicht! Wat een feest
Next Parijs is altijd een goed idee!

5 thoughts on “Ik hou van de herfst!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close