Vanochtend heb je kunnen lezen over het plannen van Eva’s kinderfeestje. Je bent natuurlijk onwijs nieuwsgierig hoe het uiteindelijk was! Gisteren was het dan zover. Al de hele ochtend was ik aan het opruimen en maakte Liza er weer een bende van. Ik besloot de tafel uit de speelkamer in de woonkamer te zetten, wat Liza heel spannend vond! Wij hebben een eettafel op barhoogte, kleuren en een feestje vieren gaat gemakkelijker aan een tafel waar die kleine Zwitserse kindjes ook echt fatsoenlijk aan kunnen.

De cupcakes!

De ijsjes mislukte. Daar ben ik heel eerlijk in. Ik kon alleen maar hoorntjes kopen en dat ging niet zo makkelijk in de oven. Die kiepten om. Dus uiteindelijk werden het cupcakes in een biscuitbakje. Dat was wel leuk en lekker. Een parapluutje erin en genoeg slagroom, witte pasta en snoepjes om het helemaal af te maken.

IMG_5478

 

Kleuren

Na de cadeautjes en de cakejes was het dan echt tijd om te starten met kleuren. Ik had nieuwe stiften en potloden gekocht, voldoende zodat er geen ruzie zou komen over wie de roze stift mocht en wie niet. Voorbereiding is het halve werk! Onze Makii-kleurplaat was een jungleplaat. Gezellige tekeningen en meer dan voldoende afwisseling om het kleuren leuk te vinden. Geen stukje van de kleurplaat is hetzelfde! Superleuk. De kleurplaat komt met een boekje op a3 formaat met leuke avonturen die in de kleurplaat staan. Het maakt het allemaal net even af. De grote kleurplaat mocht ik van Makii.nl reviewen. Voor slechts 9,95  kan je zo’n enorme kleurplaat kopen incl. boekje en 4 kaarten waarmee je je vriendjes kunt uitnodigen. Heel handig voor feestjes, maar zo’n kleurplaat is ook ideaal voor de vakantie. Hebben de kinderen urenlang en dagenlang plezier van.

IMG_5544
IMG_5547

Uiteindelijk hebben ze ruim een half uur gekleurd en daarna was de eerste er wel klaar mee. Toen de een na de ander in de speelkamer belandde, werd het tijd om aan de volgende activiteit te beginnen. Naar buiten!

Buitenspelen

Om 15:00 gingen we naar buiten en toen werd Liza ook wakker. Dat was goed getimed, weet niet of ik het had getrokken als zij ook rond had gelopen bij al die drukke kleuters! Ik bedacht diezelfde ochtend nog dat ze wel op schattenjacht in de tuin konden gaan. Snel kopieerde ik wat plaatjes van internet en zette die bij elkaar op een vel. De kinderen moesten op zoek naar een worm, een spin, een slak, een hartvormige steen en een dennenappel. Allemaal te vinden in onze tuin. Wat vonden ze het leuk om op jacht te gaan. Alleen die spin. Daar had ik iets beter over na moeten denken. We vonden een spin, deden hem in een bakje en gilden het met zijn zessen weer uit omdat die enorme spin weer uit het bakje kroop. Daar mochten ze dus iets anders moois voor uitzoeken. 45 minuten later waren ze klaar met zoeken en gingen ze nog even spelen voordat ze opgehaald werden. In de bakjes met alle schatten deed ik een armbandje voor het goede zoeken.
IMG_5580

IMG_5605

IMG_5637

Eten en drinken?

De kinderen kregen dus cupcakes om te versieren. Ze hebben voornamelijk de versiersels gegeten. De pakjes drinken zijn voor de helft steeds opgedronken. Toen de kinderen heel hard aan het kletsen en gillen waren tijdens het kleuren, deed ik een lolly in hun mond en na het zoeken van alle schatten in de tuin, kregen ze nog Dummies. Iedereen gelukkig.

Geslaagd? Ik geloof het wel. Ik was in ieder geval na afloop kapot en ben in 2 uur tijd, 5 jaar ouder geworden 🙂

12109243_526252674200850_4287071416963022635_n

Show Full Content
Previous Een kinderfeestje en nu?
Next Ons Zwitserleven: 10.000 stappen per dag

8 thoughts on “Kinderfeestje, deel 2

  1. Jij bent goed bezig geweest! Het laatste kinderfeestje wilde mijn dochter naar zo een krijspaleis (speelkasteel). Dat scheelde een hoop vermoeidheid (bij moeder) ?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close