Gisteren vertelde ik al dat Eva weer naar school is gegaan, vandaag is het de beurt aan mijn kleine druif Liza. Ze mocht gisterochtend namelijk beginnen op de Spielgruppe bij ons op het dorp. Sinds dit jaar is er weer een Spielgruppe (te vergelijken met een peuterspeelzaal) en Liza mocht, hoewel ze nog wel wat jong is, gelukkig gelijk mee starten. Ik moest er wel goed achteraan gaan, maar met het oog op haar (Zwitser)Duits is het natuurlijk fijn als ze wekelijks naar iemand in die taal moet luisteren.

Wachten duurde lang

Eva is om kwart over zeven ‘s ochtends natuurlijk de deur uit (ja, echt supervroeg) en Liza hoeft pas om 9 uur te beginnen. Wat duurde het wachten lang!!! Voor mij, maar zeker ook voor haar. Ze had zoveel zin om naar ‘school’ te gaan. Eenmaal op  Spielgruppe ging ze gelijk spelen en kon ik gewoon weggaan. Kon. Ik ging niet. Ik wilde niet als eerste zijn die mijn kind ‘achter zou laten’. Ik wist niet zo goed wat er van me verwacht werd en toen ik wilde gaan, want er werd een liedje gezongen, vond Liza het ineens spannend worden. Ze rende naar me toe en toen moest ik wel blijven. Ze pakte zefs haar tas weer en zei dat we weer naar huis gingen!!

14037690_10208881790674685_334202111_oEnerzijds baalde ik wel dat ik niet eerder gegaan ben, anderzijds wat als ik er niet was en zij zich zo voelde? Nadat heel veel kinderen uiteindelijk krijsend van hun moeder gescheiden werden en binnen een minuut of twee weer gekalmeerd waren, had de juf tijd voor mijn moppie. Ik zei gedag, ze werd afgeleid en ik was weg. Ik stelde een andere moeder gerust dat haar dochter snel gestopt was met huilen en bleef even wachten totdat de laatste moeder mij kon geruststellen. Gelukkig kon deze moeder dat :)

Spielgruppe

Bij ons duurt de Spielgruppe 2 uur, van 9 tot 11. Kinderen moeten zelf hun Znüni (9-uurtje) meenemen en uiteraard finken. Ja de sloffen zijn verplicht op de speelgroep. Liza zit met 6 andere kinderen in de groep, met deze kinderen komt ze later ook in de klas. Het is wel supertof dat ze nu zo met elkaar opgroeien! Na de herfstvakantie begint ook de gymclub, waar deze kinderen vast en zeker ook zijn. De meeste ouders ken ik ook, wat het wel erg relaxed maakt.

Hoe vond Liza het?

Na twee uur mocht ik haar weer ophalen. Ik zag haar een beetje verloren in het lokaal staan, wat me wel zeer deed en toen ze me zag wilde ze gewoon heel hard huilen en knuffelen tegelijk. Volgens mij vond ze die twee uurtjes zonder mij echt superspannend! Ze is wel vaker zonder mij, maar dan is vaak haar zus erbij of is ze gewoon in haar eigen omgeving. Wat ik ervan kon maken heeft ze wel leuk gespeeld en had de juf haar appel ‘geschnitten’. Volgens de juf was ze een echte coole. Ach ja, eentje die het wel heel spannend vond in ieder geval. Het scheetje. <3

Ook van Liza heb ik weer een eerste schooldagfoto gemaakt. Er zullen er vast nog heel veel volgen!

liza spielgruppe

Show Full Content
Previous Terug naar school
Next Winterjas? Duik de winkel van Kixx Online in!

1 thought on “Liza mocht naar de Spielgruppe

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close