Jeetje, wat vliegt de tijd. Wist ik een half jaar geleden net dat ik zwanger was ** PATS BOEM ** is Bram alweer 2 maanden oud. Vandaag een kleine update over hoe hij het doet. Nou ja, hij doet het gewoon prima.

Slapende baby

De eerste periode heeft hij alleen maar geslapen. Bij mij, op mij, in de wieg, op zijn buik, op zijn rug, op zijn zij, in de box, in mijn bed, op mijn buik, in mijn nek, in de draagdoek, aan mijn arm, tussen ons in, in het ledikant, op de schouder van Eva, in de oksel van Floris, in een slaapzak, ingebakerd, in een doek en in zijn berenpakje. Hij slaapt nog steeds veel, maar je merkt dat de periodes deels korter en deels langer worden. Langzaam zien we er iets van ritme in overdag. Over de nachten heb ik dit keer (tot nu toe) niks te klagen. ‘s Avonds slaapt hij in de box en gaat dan later met mij mee naar bed, dan komt hij ‘s nachts nog een keer voor een fles (1 inmiddels) en slaapt dan verder tot 5 uur. Met wat hulp (speen of ik leg hem bij mij) rekken we het dan tot half 7 / 7 uur. Mijn nachten zijn dus voor 95% meer dan prima!  Er zitten uiteraard wel wat lastigere nachten tussen, maar sinds Bram ook ‘s nachts in zijn berenpakje slaapt, slaapt hij eigenlijk nog beter dan dat hij al deed.

Flesvoeding

Bram krijgt vanaf het begin de fles. Ik heb borstvoeding geprobeerd, maar dat was geen succes. We gaven hem in het begin Aptamil (volgens mij hetzelfde als Nutrilon in Nederland), maar na 3 weken reageerde hij daar heel slecht op. Hij bleef maar windjes laten en had veel last van zijn buik. We zijn toen overgestapt naar het merk van de DM. Een drogisterijketen in Duitsland en Oostenrijk. Sindsdien heeft hij amper last van zijn buik gehad. Een bijkomend voordeel is dat deze voeding veel goedkoper is. Omdat we bij de meiden al fan waren van de flessen van Difrax, hebben we voor Bram ook geen andere flessen in huis gehaald. Ook voor hem is dit een fijne fles. De Zwitsers kijken me wel raar aan als ze deze fles zien, maar merken wel dat de S-vorm fijn is. Bram krijgt overigens 5 a 6x per dag een voeding… Waarschijnlijk krijgt hij net als de meiden teveel, maar ik heb liever een tevreden baby dan een hongerige baby. Uiteraard letten we er wel op.

Een blije baby

Bram is wel echt een makkelijke baby. Natuurlijk heeft hij wel zijn momenten dat het niet helemaal gaat zoals hij wil, of dat we hem niet begrijpen of dat hij alleen maar wil huilen. Maar dat hoort er nou eenmaal bij. Ook ik denk regelmatig, wat wil hij nu weer? En bij zijn eerste sprong met 6 weken heb ik regelmatig gegoogled of het allemaal wel hoorde wat hij deed. Ik wist soms echt niet meer wat er aan de hand was en wat ik met hem aan moest. Maar na dat sprongetje kon hij ineens wel lachen naar me. Dus het was ergens goed voor. Ook nu zit hij middenin een sprongetje. Dit keer hebben we iedere dag een ander kind. De ene dag is hij eenkennig en accepteert hij alleen maar mij, de andere dag slaapt hij de hele dag, dan is hij weer de hele dag wakker of huilt alleen maar. Maar inmiddels is de box al weer wat langer leuk, lacht hij naar alles en iedereen en gisteren ook naar opa en oma via FaceTime. Hij zoekt de interactie met zijn zussen, luistert naar ze, lacht naar ze en knuffelt met ze. Het echte baby zijn is er gewoon af. Het jongetje in hem komt naar boven. En wat vinden we dat leuk!

Ritme

En je weet wat ze zeggen: als je het ritme eenmaal te pakken hebt, dan verandert alles weer. En ja, dat gaat hier ook op. En sowieso nu de meiden ineens alle dagen van de week thuis zijn. Er is geen moment van rust. Geen tijd om even lekker met mama alleen op de bank te knuffelen. Er hangt altijd wel een ander kind om ons heen. Maar er is ook altijd iemand die komt knuffelen of een speentje geeft als er verdriet is. Dus ieder nadeel heeft zo zijn voordeel!

Show Full Content
Previous Maak je jaarboek van 2019 (en die van 2018, 2017 enzo)
Next Familie op Afstand – Hoe maak je van Pasen een succes?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close