Je weet zeker dat je in de nazomer aanbeland bent als je ze ineens met tientallen tegelijk op ziet vliegen in je keuken: fruitvliegjes. Inmiddels mag het buiten dan officieel herfst geworden zijn, de vliegjes trekken zich daar nog lekker niets van aan en doen zich tegoed aan het zachte fruit op mijn aanrecht. Ze zijn op zich niet schadelijk, maar echt lekker fris? Nee. De vraag is dus: hoe kom je van ze af?

Natuurlijk zijn er de conventionele tips in dit kader: zorg ervoor dat je geen bedorven fruit of groente hebt liggen. Perziken of nectarines met een zacht plekje, tomaten met een beschadiging: het is allemaal fantastisch voedsel voor deze kleine beestjes, dus zorg dat je het snel opruimt.

Mijn moeder zweert bij de kruimeldief in de strijd tegen deze vliegende bende. Ja, echt! Ze zuigt ze gewoon op en het schijnt heel goed te werken. Maar ik zweer bij mijn eigen oplossing: de fruitvliegjesval.

Zo’n val is namelijk supersimpel te maken, maakt geen gebruik van schadelijke stoffen en iedereen heeft de ingrediënten ervoor in huis. Let maar op.

Je neem een glas, vult die met ongeveer een centimeter azijn (vermoedelijk werkt het ook met appelsap) en voegt daar één druppeltje afwasmiddel aan toe. Even schudden en daarna zet je het glas in de buurt van de fruitvliegjes. Klaar.

De vliegjes zijn dol op azijn en komen ervan drinken. Maar door het afwasmiddel zakken ze door de vloeistof heen en verdrinken. Na een dag kun je dus al een glas vol hebben, zoals op de foto. Even legen, opnieuw vullen en blijven herhalen tot de plaag over is. Dat is nog eens easy!
fruitvliegjes

Show Full Content

About Author View Posts

Cindy van der Schee

Het hart van Cindy (1976) gaat sneller kloppen door haar dochters Liedewij (‘02) en Hilde (‘07), haar man, tekenen, koffie, goede gesprekken, handwerken, tuinieren, internet, schrijven, lezen, haar kippen en Pernis. Ze is overtuigd thuisblijfmoeder, maar ook zelfstandig ondernemer en ze werkt als office manager bij haar man. En ze probeert lekker te koken. Met uiterst wisselvallige resultaten, overigens. Volgens haar kinderen dan.
Cindy volg je op LinkedIn en mail je op: info@pernisonline.nl

Previous Nederlandse romantiek op Netflix
Next Hieperdepiep, Eva vijf jaar!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close