Stiekem ben ik nogal fan van ons Koningshuis. Toen ik dan ook iemand via verzilverdekwartjes.nl blij kon maken met manchetknopen van oude en ook verzilverde kwartjes, was ik dan ook gelijk enthousiast. Die iemand, dat werd natuurlijk mijn vader!

Manchetknopen van kwartjes!

Op verzilverdekwartjes.nl zocht ik de kwartjes voor mijn vader uit. Je kunt kiezen tussen de kopse kanten (waar je dus de hoofden van onze oud vorstinnen ziet) van kwartjes van Juliana en Beatrix, maar je kunt ook kiezen voor de voor- en achterkant van de twee kwartjes. Ik koos voor de combinatie van de voor- en achterkant, dus met 1 kopse kant, van Juliana.

Mijn vader is van 1950 en het leuke is dat ik zelfs een voorkeur jaartal kon aangeven, dat werd natuurlijk 1950. Net voor Vaderdag werd er bij mijn zus een mooi pakketje bezorgd.

[ezcol_1half]
Ook de binnenkant is een lust voor het oog! Wat een leuk cadeau!
Ook de binnenkant is een lust voor het oog! Wat een leuk cadeau!
[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]
Twee mooie manchetknopen voor mijn vader. Fijn!
Twee mooie manchetknopen voor mijn vader. Fijn!
[/ezcol_1half_end]

Wikipedia:
Een manchetknoop is een losse knoop die gebruikt wordt bij een mannenoverhemd dat aan de mouw (manchet) geen vaste knoop heeft maar slechts knoopsgaten (middelste plaatje). De manchetknopen zijn in principe te allen tijde zichtbaar aangezien de manchetten onder de mouw van het pak of de trui uitkomen.

Leuk cadeau voor je man, vader, broer, oom of opa

Eerlijk is eerlijk, er zijn mensen die nooit een overhemd dragen (zo eentje woont bij mij in huis). Er zijn mensen die geen overhemden hebben waar een manchetknoop op kan. Maar er zijn natuurlijk ook heel veel mensen die je wel blij kunt maken met deze leuke verzilverde kwartjes.  Want manchetknopen zijn blijvend en zijn net zo speciaal als een sieraad voor ons vrouwen

  • Wat dacht je van een afstudeercadeau voor je broertje? Geef hem dan een kwartje met zijn geboortedatum.
  • Een speciaal huwelijkscadeau voor je aanstaande? Of juist een cadeau voor jullie zoveel jarig huwelijk!
  • Een verjaardagscadeau voor je opa. Wie was zijn favoriete koningin?
  • Een vaderdagcadeau voor je vader. Ook leuk om je eigen geboortedatum te kiezen!

En mijn vader? Die vond dit heel leuk cadeau! Uiteraard heb ik hem eerlijk verteld dat het een review-cadeautje was. Zijn reactie: ik had niet anders van je verwacht! Hahaha!

 

Show Full Content
Previous Ons Zwitserleven
Next Kon ik je altijd maar beschermen

1 thought on “Manchetknopen met een vleugje historie!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close