De afgelopen weken stond bij mij in het teken van heel hard werken aan mijn bedrijf hier in Zwitserland. Alles kwam op de tweede, derde en vierde plaats. De tijd die ik ‘vrij’ had, besteedde ik liever aan mijn kinderen of aan mezelf, dan aan mijn huishouden. Een goede schop achter de deur was dat we vorige week 5 logees kregen en ik toch wel heel hard aan de slag moest in de logeerkamer om deze troepvrij te krijgen en het huis verder schoon te maken. Dat lukte en hoe. Omdat zo’n opgeruimde kamer toch wel veel voldoening geeft, besloot ik het afgelopen weekend om ook eens de kamer van de meiden aan te pakken.

Aan te pakken in de vorm van veranderen, maar niet in de vorm van verbouwen. Want anders dan in ons oude huis, zijn de kozijnen van hout. In ons oude huis hebben we er destijds voor gekozen om mét het toevoegen van dubbel glas, ook kunststof kozijnen te plaatsen. We zochten kozijnen uit met een ‘hout’look, maar hoefden er verder nooit meer om te kijken. Wat was dat fijn! De Kunstof kozijnen prijzen vallen overigens best wel mee. In dit huis hebben we houten kozijnen en omdat we het huren hebben we er weinig over te zeggen, al zijn deze kozijnen prima. Ook heb ik niet geverfd, maar de kamer is netjes wit gestuckt. Ik heb weleens in het stucwerk een spijker gehamerd, maar ik besloot dit keer geen nieuwe spijkers te plaatsen. Het is toch zonde, al die gaten in de muren. Wat heb ik dan wel gedaan? Dat vertel ik je hieronder!

Samen op een kamer

Eva en Liza slapen al een tijd samen op de kamer. Liza heeft het in haar eigen kamer nooit prettig gevonden om te slapen en het samen op een kamer slapen met Eva geeft ze allebei veel plezier en vooral Liza veel rust. Een paar maanden geleden besloot ik dan ook Liza’s bed definitief naar Eva’s kamer te verplaatsen en ook Liza’s kast sjouwde ik een kamer verder. Maar het werd met een extra bed en kast wel echt heel vol in die kamer. Het werd dan ook tijd om eens goed te kijken naar hoe die kamer ook weer een fijne speelplek voor ze kon worden.

Een foto van de oude situatie

Toen ik eenmaal had bedacht dat de kamer anders moet, had ik al snel in de gaten dat de kasten best weleens allebei naast het raam zouden passen. Het was even schuiven, maar de kasten pasten. Eva heeft een hoogslaper en Liza heeft een meegroeibedje. In eerste instantie dacht ik nog dat ik beide bedjes aan een andere muur zou doen, maar dat was niet mooi. Liza’s bed ging toch weer onder Eva’s bed. De commode wilde ik onder het raam plaatsen, maar daarvoor was de commode te klein. Wat wel paste en juist heel goed stond, was de bedbank die ik van Liza’s oude ledikant maakte. De commode schoof ik naast de deur en klaas was kees, uhhh Marlieke.

De meiden zijn heel blij met hun ‘nieuwe’ kamertje, ze hebben er prima geslapen en gespeeld. Het enige waar ik nog even goed naar moet kijken zijn al die knuffels. Het zijn er echt heel veel, maar ik heb al twee zakken weggedaan. Ik kan toch niet nog meer knuffels wegdoen? In ieder geval is het kamertje weer echt een slaapkamer waar ze kunnen spelen, boekjes lezen en muziek luisteren. Heerlijk! nieuw kamertje

Show Full Content
Previous Boor | Al vier jaar moeder
Next Wat heb je allemaal nodig bij een baby?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: