Soms kijk ik televisieprogramma’s van afgelopen week terug, soms zit ik compleet in een serie op NetFlix en soms lees ik een boek voor het slapen gaan. Afgelopen week had ik weer eens zin om een boek te lezen en de nieuwe van Astrid Harrewijn, Miss Verstand, stond al een tijdje op mijn lijstje. Astrid Harrewijn schrijft heerlijke boeken, echte Hollandse chicklits die lekker weglezen (en waarbij je eigenlijk in het verhaal wordt gezogen) zonder dat een oppervlakkig verhaal is of wordt.

harrewijn3

Ik ben fan van de Miss-serie van Harrewijn. Zowel Miss Communicatie, Miss Match en Miss Verstand gaan over het leven van de vriendinnen Iris, Lein en Didi. Ze starten als huisgenoten en vers van de studie beginnen ze hun werkende leven. De boeken zijn afzonderlijk prima te lezen, maar als je op zoek bent naar een leuke serie om je tanden in te zetten dan zou ik beginnen bij het eerste deel van het drieluik: Miss Communicatie.
Journaliste Didi werkt aan een artikel over Twitter, dé kans om zich te bewijzen bij haar hoofdredacteur. Wanneer ze ontdekt dat twee meiden opeens zijn verdwenen uit alle sociale netwerken, ruikt ze een primeur. Voor research gaat ze met haar huisgenoten Lein en Iris naar een Twitterparty in Noordwijk – tegelijk het perfecte excuus om een ouderwets feestje te bouwen. Op de dansvloer loopt Didi de knappe Joep tegen het lijf en is op slag verliefd. Maar klopt alles wel aan Joep? Terwijl haar vriendinnen toe zijn aan een nieuwe stap in hun leven, stort Didi zich op haar artikel en ontdekt de schokkende waarheid.

Miss Match is al net zo’n boek als Miss Communicatie. Astrid Harrewijn zuigt je in het verhaal en laat je niet meer los. Ik heb met dit boek vorig jaar een nachtje overgeslagen 🙂
Twaalf ambachten, dertien ongelukken: dat is Lein. Maar als ze voor zichzelf begint met een afslankproduct wordt dat een groot succes. Ze verhuist naar het hippe Amsterdam-Zuid en raakt bevriend met haar chaotische expatbuurvrouw. En dan is er nog Jonas, Leins assistent en rots in de branding, die maar één ding wil: een kind, samen met zijn vriend Bert. Terwijl Lein de wereld verovert, komt haar bedrijf in gevaar door vals spel. En wat moet Lein met Matthijs: de enorm aantrekkelijke China-deskundige, die niet van zakenvrouwen houdt?

Vorige week was dan het laatste deel aan de beurt. Miss verstand Het deel waar kinderpsychologe Iris centraal staat, wederom had ik een nachtje met minder slaap dan noodzakelijk. ​Alles lijkt kinderpsychologe Iris voor de wind te gaan. Het leven knipoogt vrolijk naar haar. Ze heeft een nieuwe praktijkruimte in Den Haag, een sociaal leven met leuke vrienden en dan wordt ze ook nog eens gevraagd als deskundige voor een televisieprogramma. Maar als Iris een groot familiegeheim ontdekt, gaat alles wankelen. Ellende kruist haar pad. Iris lijkt zich er dapper doorheen te slaan, maar als ze ook met de liefde de degens moet kruisen, kan ze niet zonder de hulp van haar beste vriendinnen Lein en Didi.

Ben je na deze 3 boeken nog niet uitgelezen? Kijk dan eens op de website van Astrid Harrewijn, www.AstridHarrewijn.nl en bekijk de rest. Want ja, die heb ik ook gelezen en ze zijn allemaal net zo leuk!

Show Full Content
Previous Geef je fantasie alle ruimte met dit fantastische speelgoed!
Next Wat is jouw lievelingskleur?

2 thoughts on “Miss Verstand, een boek dat je niet meer weg kunt leggen!

  1. I just couldn’t leave your site prior to suggesting
    that I actually enjoyed the standard information a person provide for your visitors?
    Is gonna be again frequently in order to inspect new posts

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close