Ben je het zat om thuis af te koelen in het kleine prutbadje? Wil je nou eens echt gaan zwemmen, maar zit er een dreumes of peuter in de weg? Laat dat je niet weerhouden! Gewoon gaan en met deze tips komt dat ook helemaal goed.

1. Houd rekening met de hele dag kijken

Je dreumes kan je nou eenmaal niet alleen laten. Niet alleen in het zwembad, niet alleen in het pierenbadje, niet alleen in de zandbak. Het water is in de buurt en blijft een gevaar. Jij moet dus altijd opletten. Maar… als je je daar eenmaal op instelt, dan valt dat best mee.

2. Neem zonnebrand mee

Klinkt vanzelfsprekend eigenlijk, maar vergeet jezelf ook niet in te smeren. Dat water is namelijk verraderlijk. Je verbrand zo!

3. Zwembandjes verplicht

Ik houd mijn kinderen het liefste de hele dag de zwembandjes op. Dan vinden ze het maar irritant, dan irriteert het maar. Beter een keer te veel geïrriteerd, dan verdrinken in het zwembad omdat ze ineens zin hebben om te zwemmen en jij te laat bent met die bandjes.
Wat jouw zwembandjes betreft. Je bent moeder. Je hebt geen tijd om de hele dag op een andere moeder te letten. Denk je dat ze dan wel naar jou kijkt? Schijt aan de wereld om je heen dus!

zwemmen2

4. Neem een buggy mee

Wat als je kleintje moet slapen en je eigenlijk geen zin hebt om weg te gaan? Neem je buggy mee. Zo kan je hem in slaap rijden en kun je na het slaapje weer door. Neem ook een hydrofiele doek mee om diertjes en het felle zonlicht tegen te houden. Een slaapknuffel en een speentje, is ook aan te raden. Weet je waarom een buggy ook handig is? Je kan er al je zooi in en aan kwijt!

5. Zwemluiers verplicht

Thuis loopt mijn dreumes gewoon in een broekje of blote kont rond. Ergens anders is een vieze kont natuurlijk niet aan te raden. In het zwembad zijn zwemluiers verplicht, veel frisser natuurlijk. Omdat mijn dame niet vaker dan 2x poept op een dag, is twee toch echt wel het minimum. Daarna doe ik haar gewoon lekker weer in een broekje of blote billen. Het gevaar van poep is dan toch al geweken ­čśë

6. Neem speelgoed mee

Een boekje, een emmertje, een bakje. Je hoeft niet veel mee te sjouwen, kleintjes vermaken zich over het algemeen met wat kleine dingetjes. Een emmertje waar je wat water in doet is vaak al voldoende.

7. Zorg voor voldoende eten en drinken

Zwemmen maakt hongerig en dorstig! Zorg goed voor jezelf en voor je kleintje. Een pastasalade voor tussen de middag, wat fruit dat je lekker koud kunt houden en voldoende water. Weet je wat leuk is met een kleintje? Je kunt gezellig samen een ijsje eten. Doen dus!

8. GENIET

Je wilde zwemmen toch? Ga dan ook lekker het water in en niet alleen het pierenbadje. Met zwembadjes en jouw armen gaat je kleintje graag met je mee. Slinger hem lekker door het water, laat hem drijven en zwemmen. Geniet van het plezier!

Show Full Content
Previous 15 jaar samen
Next Ons Zwitserleven: een vervroegd weekoverzicht

6 thoughts on “Naar het zwembad met je dreumes. 8 Tips!

 1. Leuke tips!

  Ik blijf het trouwens raar vinden, dat men in NL sinds een paar jaar “zonnebrand” zegt tegen anti-zonnebrand-creme.

  Zonnebrand is toch ├ęcht een verschijnsel en zit niet in een flesje ­čÖé
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnebrand

  En: Antizonnebrandcr├ęme juist niet “insmeren” maar opbrengen!

  En: Een goede zonnebril voor kinderen is erg belangrijk! In Zwitserland zijn de zonnebrillen van Suvasol heel goed.

  Groetjes, betweter Ellen ­čÖé

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close