Het is weer de tijd van de lekkere easy-to-watch kerstfilms. Naast dat Netflix zelf de meest zoete kerstfilms ontwikkelt,  kopen zij ook films in. Het glazuur barst van je tanden, maar hiermee kom je wel  a-la minute in de kerststemming! 

Zo zag ik de afgelopen jaren al heel veel heerlijke films voorbij komen. Zoals The Christmas Prince & Christmas Inheritanc en kon ik dit jaar de films van Northpole-serie kijken en The Holiday Calender. Eigenlijk zijn het allemaal films over iemand die niet van kerst houdt en dan toch betoverd wordt door de magie van kerstmis. En willen we dat niet allemaal in deze tijd van het jaar? We willen juist in deze donkere dagen vooral gezelligheid om ons heen hebben en als we daar een beetje magie voor nodig hebben, het zij zo! 

Ik heb voor jullie de fijnste kerstfilms op een rijtje gezet en zal deze lijst vernieuwen wanneer ik weer een nieuwe film op Netflix ontdekt heb. 

A Christmas Prince | The Royal Wedding

Dit is het vervolg op A Christmas Prince, waarin een journalist verliefd wordt op de prins en later koning van Aldovie. Een jaar later is de bruiloft gepland, met de nodige complicaties. Want er is een Weddingplanner geregeld die tot in het extreme gaat, Amber (de bruid) moet stoppen met haar blog en tot overmaat van ramp is er ook nog een economische crisis in het land. Wat mij betreft teveel van het goede, maar een fijne wegkijker! 

The Christmas Chronicles

Na lang wachten (wel een week!) was het dan eindelijk 22 november en kwam The Christmas Chronicles uit. Een fantastische kerstfilm. Niet zo zoetsappig als de rest van de films in dit artikel, niet zo vreselijk als de Home Alone series, maar dit is echt een bioscoopwaardige film! Ik ben echt mega enthousiast en hoop dat jullie dat ook zijn. Dit weekend gaan we hem met de kinderen kijken. I LOVE IT! 

Christmas Wedding planner

Mijn hemel, dit was er weer eentje hoor. Een bruiloft met kerstmis verzorgd door je soort-van-zus de weddingplanner. De bruid is te relaxed, de weddingplanner doet alsof ze gestresst is, de moeder van de bruid lijkt op een bridezilla to be en de bruidegom heeft amper een rol. Totdat er een hele knappe man als prive-detective roet in het eten gooit… Of toch niet? Easy to watch, niks meer aan doen! 

The Princess Switch

Dit was wel echt een leuke film. We kennen het verhaal natuurlijk allang: twee mensen die op elkaar lijken, switchen van leven. In dit geval switcht een aankomend prinses met een doodnormale, naar wel hele goede bakster. Natuurlijk kan de liefde niet ontbreken. Vooral kijken met een bak popcorn! 

A Christmas Prince

Een verslaggeefster wordt naar het koninkrijk Aldovia gestuurd voor het verhaal over een prins die moet trouwen. Deze film heeft alles! En binnenkort kijk je het vervolg; A Christmas Prince- the royal wedding

Northpole – Open for Christmas

Hoe krijg je de liefde voor kerstmis weer terug en zorg je ervoor dat het feest van kerstmis voor altijd kan bestaan? Dan zorg je voor wat vermomde elfen vanuit de noordpool en een dosis liefde. Succes gegarandeerd!

The Holiday Calendar

Wanneer een fotograaf van haar opa een mooie adventskalender krijgt, heeft ze niet in de gaten wat die adventskalender voor haar in petto heeft. Gelukkig is ze nuchter genoeg om haar eigen plan te trekken en dat zorgt ervoor dat deze film niet echt een slap aftreksel wordt en gewoon fijn om naar te kijken. 

Every Christmas has a Story

Als een verslaggever live op televisie zegt dat ze niks met kerstmis heeft, dan is dat het moment voor het dorpje  dat juist profiteert van de heerlijke kerstsfeer dat daar hangt, om haar uit te nodigen. Uiteindelijk is er een raadsel dat opgelost moet worden, komt de liefde om een hoekje kijken en zal de verslaggeefster hierna kerstmis wel leuk vinden? We weten het antwoord denk ik wel! 

A Wish for Christmas

Wanneer op kantoor het idee van haar wordt gestolen, vraagt ze aan de kerstman om haar moedig te maken. Het werd een magische wens, want moedig wordt ze en vastberaden. Wat een beetje liefde en magie wel niet brengt! 

Christmas inheritance

Ieder jaar met stuurt de vader (een gevierd zakenman) van Ellen, mijn beoogd opvolger een speciale kerstgroet aan zijn voormalig partner. Dit jaar wordt Ellen gevraagd om deze brief persoonlijk te overhandigen. Dat gaat niet zonder slag of stoot!

Christmas with a view

Na een mislukte poging om zelf een zaak te beginnen staat de wereld van een restaurantmanager in een skiresort op zijn kop door een nieuwe baas met een geheim verleden. Aldus de beknopte omschrijving van Netflix. De film is alleen meer dan dat en eigenlijk had er nog wel veel meer gezeten. Maar easy-to-watch en dat is fijn. 

48 Christmas Wishes

Dit is echt een kinderfilm. Heel slecht geacteerd, vreselijk cliche, maar mijn kinderen vonden hem echt geweldig en wisten daarna alles over de kerstman! 

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Hoe houd je de magie van Sinterklaas levend?
Next Koblach – Een bezoek aan de Neuburg Ruïne

2 thoughts on “Netflix | De leukste Kerstfilms

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d