Soms heb je van die series die je even wat meer doen dan andere series. The Crown is een Netflix Original en vertelt de geschiedenis van het Engelse Koninkrijk rond de jaren vijftig (47-56) van de vorige eeuw. In mijn geschiedenislessen zat nooit Engeland en ik weet stiekem bar weinig over de geschiedenis van het Koningshuis (ik ben zeg maar ingestapt bij de dood van Prinses Diana).

Met deze Netflixserie leer ik veel. Dat King George, de vader van Queen Elizabeth, de troon kreeg omdat zijn broer de koning moest aftreden omdat hij met een gescheiden vrouw wilde trouwen. We zien hoe Queen Elizabeth redelijk onverwacht haar vader moet opvolgen, hoe zij zich moet zien te handhaven tussen de verwachtingen die haar man heeft en die de regering haar oplegt.
maxresdefault

The Crown

Net zoals Call the Midwife is The Crown gewoon mooi vorm gegeven. Kosten noch moeite zijn gespaard om  alles zo waarheidsgetrouw weer te geven. Het gerucht gaat zelfs dat de eerste serie van The Crown zo’n 110 miljoen euro heeft gekost. Het is mooi om te zien hoe het vroeger ging, net na de oorlog. Hoe Queen Elizabeth was al jonge vrouw en het beeld dat je nu bij haar hebt. Zoals gezegd wist ik niets van het vroeger Engelse koningshuis en het is vreselijk interessant om het zo mee te krijgen. Hoe het eraan toe gaat, welke protocollen er zijn. Je ziet beelden van vroeger, gecombineerd met de in scene gezette beelden. Ik vind het mega interessant en daarbij kijk je gewoon naar een serie met een verhaal.

The Crown is nu te bekijken op Netflix. Het is een serie met 10 afleveringen die ongeveer 55 minuten per aflevering duren.

Show Full Content
Previous Sinterklaas- of kerstcadeautjes nodig? Leuke Frutsels!
Next Tips om meer te verkopen op Marktplaats

1 thought on “Netflixtip: The Crown

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: