De keuken is misschien wel het meest ondergeschoven kindje in ons huis. Ik heb, als ik mezelf mijn gang laat gaan, altijd een rommelige keuken. Ooit heb ik weleens meegedaan aan een challenge waarin je iedere ochtend ervoor zorgde dat in eerste instantie de keuken goed opgeruimd was en schoon, en daarmee ook de kranen weer blonken. Dat werkte wel, maar al gauw kwam de klad erin en nu moet ik mezelf er echt toezetten om ‘s ochtends de vaat in de vaatwasser te zetten (en eerst die uit te ruimen), de lege flesjes op te ruimen (al doe ik dat wel, mijn huisgenoten vergeten dat nog weleens), de lege verpakkingen op te ruimen, de zooi in de koelkast of in de kastjes terug te zetten en ga zo maar door. Je kunt je dus voorstellen dat het bij regelmatig een rommelige bende is.

Onze keuken is ook niet de mooiste keuken

Onze keuken is een beetje een B keuken. Kwaliteit van de kastjes en de apparatuur is niet erg om over naar huis te schrijven. De koelkast is te klein, de vriezer valt in het niet, het uiterlijk – grijs met wit- is saai. Maar omdat we dit huis huren hebben we niet zoveel te klagen. De keuken functioneert, maar is wel een ondergeschoven kindje als het om ons huis gaat. De verhuurders waren fan van vitrages voor de ramen en buiten de grote deur, hangen die lelijke gordijntjes nog steeds voor het raam in de keuken.

Weg met die rommelige keuken met dit stappenplan!

Ik ben van mening dat als je een keuken bij je huis wilt betrekken dat je hem altijd opgeruimd moet hebben. Daarom bied ik jullie vandaag een stappenplan om tot een mooie keuken te komen, al is het niet je lievelingskeuken.

Eerst opruimen!

Geen rommel op de werkbladen dus, want die werkbladen heb je nodig voor misschien een plantje basilicum en een mooi snijplank. Een snijplank en geen drie, die er bij mij op het blad staan. Ik weet wel hoe het moet hoor!

Niet mijn keuken, wel mijn droom… Foto keuken via shutterstock

Al de keukenspullen die je nodig hebt netjes ordenen bijvoorbeeld houten lepels bij de houten lepels, fruit bij het fruit en groente bij de groente. Als je dan alles geordend en opgeruimd hebt, dan kan je verder met het volgende.

Zorg voor schone ramen etc

Dat de keuken schoon moet zijn is denk ik wel iets dat we allemaal zo goed mogelijk proberen. Maar voor een opgeruimde blik is het ook verstandig als de vensterbanken leeg en opgeruimd zijn, dus niet dat er zoals hier neusspray en lege batterijen op staan. Ook de ramen mag je niet vergeten. Vetvlekken zien er natuurlijk niet zo netjes uit als jij een keuken uit het boekje wilt hebben.

De juiste aankleding

Wat voor type ben je en wat past er bij je huis en keuken? Ons huis is van hout en de keuken een klein deel. Het is daarom bij ons mooier als je een deel van het houten interieur ook doorzet in je keuken. Dat kan ook door je raamdecoratie in de keuken erop aan te passen. We willen natuurlijk geen inkijk of, in mijn geval, vind ik het ook niet zo prettig om op de spullen op het balkon te kijken. Met duorolgordijnen verlies je niet snel licht in je keuken en ben je wel verzekerd tegen inkijk. Ik kies bij ons trouwens voor raamfolie omdat ik dat nog heb liggen, maar ik zag bij Veneta veel redelijk goedkope raamdecoraties. Dus dat is zeker nog iets om een andere keer naar te kijken.

Na aanleiding van dit stappenplan besloot ik om mijn eigen keuken ook een make-over te geven. Het resultaat van mijn keuken zie je morgen! 

Show Full Content
Previous De 8 voordelen van een fietsverzekering
Next Keuken make-over!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: