Of je nu voor het eerst reist of dit een jaarlijkse traditie is, een vakantie met kinderen voorbereiden is altijd een spannende, maar stressvolle ervaring – zowel voor jou als voor je kinderen. Hier zijn enkele tips om stress te verminderen en de positieve emoties te vergroten tijdens het plannen van je vakantie en de reis zelf.

Kies de juiste bestemming

Reizen in de zomermaanden kan erg vervelend zijn. Niet alleen door de files die de reis langer kunnen laten duren, maar ook door de hoge temperaturen. Als je kinderen ongeduldig zijn en een paar uur in een auto of ander voertuig reizen een probleem is, dan is onze eerste tip om te proberen een vakantie met kinderen dichtbij huis te plannen. Zo kan je bijvoorbeeld ook dichtbij huis logeren op een boerderij hoeve met FarmCamps. Ideaal voor wie liever niet op de drukke vakantieparken staat maar houdt van ontspanning in de vorm van knuffelen met de boerderijdieren en met de boer op stap gaan. Overnachten doe je in een luxe tent. 

Bereid de kinderen van tevoren voor

Waar je ook naartoe gaat, het is een goed idee om de kinderen een idee te geven van wat ze kunnen verwachten. Met behulp van een paar boeken en enkele websites is het gemakkelijk om kinderen van alle leeftijden kennis te laten maken met de cultuur, bezienswaardigheden en keuken van de bestemming. Ze zullen niet alleen wat beter voorbereid zijn op nieuwe dingen, maar ze leren ook wat bij. Ze voorbereiden op de vakantie is niet makkelijk als je een last minute meivakantie boekt, maar het kan nog wel degelijk. 

Op vakantie met kinderen: enkele tips

Beperk jezelf niet tot één familie…

Als er één ding is dat ervoor zorgt dat alles soepeler verloopt, dan is het een paar extra handen om je te helpen omgaan met overenthousiaste (of erger nog, oververmoeide) kinderen. Ga er niet alleen op uit – als je vrienden hebt wiens kinderen even oud zijn als de jouwe, kun je de kosten delen en om beurten voor de kleintjes zorgen, en de kinderen zullen het geweldig vinden om een ​​vriendjes mee te hebben voor de rit. Je zou zelfs de grootouders kunnen uitnodigen!

Laat soms de kinderen het voortouw nemen

Als ze oud genoeg zijn, is de kans groot dat je kinderen precies weten wat ze leuk vinden (en vooral wat ze niet leuk vinden). Door ze een beetje speelruimte te geven, voelen ze zich veel volwassener, en zolang ze niet beginnen te vragen om iets totaal belachelijks, is er niets mis mee om de kinderen een paar beslissingen te laten nemen, die kunnen variëren van wat te doen op elk willekeurig moment. 

Verkies je eerder een wereldreis met kinderen? Ook dat kan met deze tips

Show Full Content
Previous De voordelen van dryback PVC
Next Edelstenen sieraden met een spirituele betekenis

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close