Liza slaapt al tijden slecht en sinds dat ze met de peudokroep en benauwdheid bij ons in bed heeft geslapen, is het slapen in haar eigen bed helemaal een drama. Ik weet wel hoe het moet. Ik weet hoe standvastig ik moet zijn. Ik weet hoe ik haar weer terug in eigen bed moet krijgen. Het is namelijk een kwestie van volhouden en de juiste omstandigheden creëren om dat vol te houden.

Er staat zelfs al een blog klaar over hoe je je kind weer in zijn eigen bed laat slapen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit dé manier is. Echt waar. Maar… we zijn alweer twee weken verder en nog geen steek opgeschoten. Heb ik dat.

IMG_1918

Creëren van de juiste omstandigheden

Je moet de juiste omstandigheden creëren waardoor ze weer lekker in hun bedje willen en gaan slapen. Daarom kreeg Liza het peuterbedje van Eva, zodat we er makkelijker bij kunnen zitten. Daarom begonnen we in de vakantie met het nieuwe ritme, zodat slapeloze nachten ons iets minder zouden opbreken. We hadden alleen er geen rekening mee gehouden dat Liza:

a. Koppig, een doorzetter en een volhouder is

b. Liza als ze wilt, heel zachtjes kan sluipen

c. Ze ineens kiezen zou krijgen

Die kiezen hebben haar echt heel veel pijn gedaan. Ze was absoluut niet fit en dan ben je natuurlijk het liefste bij je ouders, vooral omdat ze dat natuurlijk gewend was. Krijste Eva vaak in bed, Liza klimt (dankzij het peuterbed) steeds weer uit bed. Dat kind is veel te zelfstandig.

In slaap vallen was nooit een probleem, maar werd zo ook weer een probleem. Elke avond leggen we haar in bed en met dezelfde vaart staat ze weer in de woonkamer met een big smile (zie het filmpje). En ‘s nachts komt ze ook steeds naar onze slaapkamer gewandeld om bij ons te kruipen. De eerste nachten brachten we haar steeds terug en uiteindelijk ging ze dan wel weer slapen. Maar zo slim als ze is,  komt ze de laatste dagen haast sluipend onze kamer binnen en gaat dan stil naast me liggen. De laatste nachten word ik dus wakker met een klein slapend meisje in mijn armen. Gezellig hoor en superlief, maar daar gingen onze inspanningen van de week ervoor!

Zoeken naar een andere oplossing

Vroeger sliep Liza altijd met Ewan het slaapschaap, een fijn schaapje met een rood lampje en 4 rustige geluiden. Ik heb hem alleen per ongeluk gewassen en nu doet die het niet meer (handige moeder). Sinds die tijd is het ook drama. Is het misschien het rustgevende geluid dat het schaap altijd maakte wat ze mist? Vandaag ging ik dus op jacht naar een nieuw slaapvriendje met een hartslag.

Voor het slapen gaan nog een boekje lezen.
Voor het slapen gaan nog een boekje lezen.

Ons nieuwe slaapschaap

Ze hadden niet zo heel veel keus in de speelgoedwinkel, maar uiteindelijk ben ik wel geslaagd. Ik koos voor een slaapschaap van B Cloud met 8 geluiden en een automatische sensor die reageert op geluid. Wanneer Liza wakker wordt, springt het schaap weer aan met de laatste instelling. Dit moet mij (nog) een stok achter de deur geven dat ze ook in haar eigen bedje heerlijk veilig en rustig kan slapen. Mijn bed moet namelijk echt weer van mij worden, ik ben zo moe.

Dit wordt uiteraard vervolgd en ik hoop dat ik snel positief nieuws heb! De eerste avond verliep al een stuk rustiger met het slaapschaap, dus ik heb goed hoop.

Hebben jullie nog tips en trucs?

slaapschaap

Show Full Content
Previous Ons Zwitserleven: boom eruit en er kon nog meer uit!
Next Race naar de maan, een aanrader voor de hele familie

1 thought on “Geeft dit slaapschaap onze nachtrust terug?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close