De scholen zijn in dit deel van Zwitserland gisteren weer begonnen en wat hadden we er weer zin in! Dit jaar gaat Eva naar de tweede kleuterklas, nog een jaartje spelen en dan mag ze aan de bak. Al wil ze dat graag nu al, ze wil graag leren. Ze wil verder. Maar daar moet ze nog even mee wachten. Dit jaar doet en leert ze wel iets meer dan vorig jaar. Ze gaat namelijk nu ook twee middagen naar school en heeft Duitse les, omdat Duits niet haar moedertaal is.

5 ochtenden naar school en maar 2 middagen

Vanaf de tweede kleuterklas gaan de kinderen hier 2 keer in de week een middag naar school. Tot aan de tweede kleuterklas. Daarna moeten ze wel 4 middagen naar school (woensdag vrij). De middagen vrij zijn niet gewoon vrij. Er komt schijnbaar heel wat huiswerk om de hoek kijken vanaf de eerste klas.

In de kleuterklas doen ze ‘s middags iets anders dan gewoon school. Ten eerste wordt er in de middag Hoogduits gesproken, heel wat anders dan het Zwitserduits. De ene middag hebben ze muziekles, de andere middag gaan ze met ieder weer naar het bos en werken daar aan een natuurproject. Ik ben heel benieuwd hoe het komende jaar gaat lopen. Eva werd in ieder geval op maandagochtend fluitend wakker en ging met heel veel zin naar school. Laten we dat volhouden. De wekker staat namelijk de komende weken om 6:15 uur. Om 7:20 uur loopt ze dan naar school. Wat een tijden…

Naar school in Zwitserland
Ieder jaar wil ik zo’n foto maken. Gelukkig dacht ik er vanochtend aan 😉
Show Full Content
Previous Greifvogelpark Buchs | Vogels kijken in een adembenemende omgeving
Next Liza mocht naar de Spielgruppe

5 thoughts on “Terug naar school

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close