Bijna iedere moeder heeft ze met haar kind; slaaprituelen! Want zeg nou zelf, er is niks fijner wanneer je kind in bed ligt, het direct gaat slapen. Een slaapritueel helpt daaraan bij. Liza is gelukkig nog klein en heeft niet echt een ritueel nodig, hoewel ik wel altijd hetzelfde doe (ik geef haar eerst het speentje en dan d’r knuffel zodat dat speentje blijft zitten). Eva daarentegen is wel eentje van de rituelen en die doen we maar wat graag, want anders blijf je heen en weer lopen met haar. Floris en ik brengen haar wel allebei op een andere manier naar bed, zo blijft het toch nog een beetje flexibel en is het geen drama als het een keer anders is of als ze bij iemand slaapt.

Mijn ritueel met Eva begint met tanden poetsen. Als haar tanden zijn gepoetst en ze heeft geplast, dan lees ik haar een boekje voor en na het verhaaltje gaat ze naar bed. “Mama, wil je nog een liedje zingen?” Vroeger zong ik heel wat liedjes, gelukkig hoef ik nu alleen maar ‘slaap kindje slaap’ te zingen.  “Nog een knuffel, kus en een handje” ‘Handje?’ hoor ik je denken. Ja, ik geef Eva een handje als ze gaat slapen. Oorspronkelijk had ze dat ‘handje’ bedoelt zodat ze mij vast kon pakken en dat ik dan niet de kamer uit mocht (slimmerik). Maar dat heb ik gelukkig niet laten gebeuren en dus schud ik haar hand en loop dan de kamer uit. En dan komt het allerliefste van het hele ritueel:
“Ik hou van jou mama. Tot de maan en weer terug. En tot de mega, sexy, coole regenboog!” (in alle vormen en maten, maar altijd met de regenboog erbij)

Voor haar nieuwe kamer heb ik dan ook deze poster gemaakt. Kunnen we deze uitspraak nooit meer vergeten!

tothemoon

I LOVE YOU TO THE MOON AND BACK In het Engels vind ik de tekst nog meer tot de verbeelding spreken en omdat ik producten zag met deze mooie tekst,wil ik jullie deze niet onthouden. Wat dacht je van de mooie, romantische babycollectie van Kidsware? In de babycollectie vind je wandlampen, memoborden, kapstokjes en vogelhuisjes in 4 romantische kleuren. Zo fijn!! Bij Paperbreeze koop je deze leuke kaart van Petite Louise, de hele collectie van Petite Louise is trouwens zo tof! En als laatste de hanger van Step bij Stephanie. Dit is slechts 1 hanger met de tekst ‘I love you to the moon and back’, je vindt er nog veel meer. Ik zeg; een mooi cadeau voor jezelf!
moon

 • Meer ‘Love you to the moon and back-inspiratie’ vind je op Pinterest!

Hebben jullie eigenlijk een vast slaapritueel en hoe flexibel zijn jullie daarin? Enne, hebben jullie ook zo’n lief zinnetje voor het slapen gaan?

Show Full Content
Previous Dozen, heel veel dozen… | Weekoverzicht
Next Die Zwarte Piet-discussie…

4 thoughts on “Tot de maan en weer terug

 1. Wat lief zeg! Leuk voor als ze ooit het huis uit gaat, dan kan ze de poster mee nemen..

  En over dat handje geven herken ik wel… Dat deed ik ook altijd… Kus knuffel en als laatst een hand.. Toen ik laatst ziek was en mijn moeder kwam bij mij thuis om te moederen, stopte ze me nog even in voor een middagdut. En wat was het fijn om die kus, knuffel en hand te krijgen.

  Vroeger zei mijn moeder trouwens altijd beneden bij de woonkamer deur, go to the bedroom en zwiepte haar vinger richting boven… Daar begon het naarbednaarbedritueel mee..

 2. Leuk ritueeltje… gaat hier een beetje hetzelfde, maar dan x 3 🙂

  Eerst gaan ze alledrie plassen. Dan pyjama’s aan en tandenpoetsen, tijdens het tandenpoetsen zingen we altijd een zelfbedacht liedje.

  Als ze allemaal in de slaapkamer zijn, mogen ze alledrie een boekje uitzoeken. Degene met het boekje mag op schoot, de andere twee aan weerszijden ernaast. Bij elke boekwissel maken we dus ook een op-schoot-zit-wissel.

  Dan klimmen ze in bed (sporadisch jonassen we, al is dat bij een drie-hoog-stapelbed vooral met de oudste en bovenste een flinke klus) en krijgen ze allemaal een liedje, een kriebeltje over de rug en nog een heleboel kusjes. Meestal nemen we dan ook nog even de leuke en minder leuke dingen van de dag door, of vertellen ze zelf nog een paar malle verhalen.

  Dan roepen we nog een paar keer ‘tot morgen dahaaaag’ en doen we nog en high five met een kus erop.
  De oudste mag tegenwoordig nog heel even mee terug naar beneden, want die wil heel graag wat later opblijven. Al de andere twee in slaap gekukeld zijn, klimt hij heel zachtjes zijn bed in…

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close