Op een gegeven moment is je kleine te groot geworden voor de kamer waar hij of zij de eerste paar jaar heeft geslapen. Dan is het tijd om van een babykamer naar een echte kinderkamer te gaan, waar lekker veel speelruimte is voor je kind. Hoe maak je nou een echte kinderkamer? Ontdek het in dit artikel.

Van baby- naar kinderkamer

Licht in de kamer

IMG_9685 4Als baby wordt er veel geslapen, maar is je kleine al wat ouder, dan wordt er meer gespeeld. Zorg tijdens het spelen dat er genoeg licht is, zodat je kind niet valt over spullen die niet goed zichtbaar zijn. Is het bedtijd? Dan is het fijn om het zo donker mogelijk te hebben, zodat je zoon of dochter niet wakker wordt bij het opkomen van de zon. Door te kiezen voor buitenzonwering, maak je de kamer niet alleen donker, maar hou je in de zomer de warmte buiten en in de winter binnen. Kies bijvoorbeeld voor screens. Screens die je gemakkelijk dicht met behulp van elektrische bediening.

Veel ruimte

IMG_9681 3
Omdat er zoveel gespeeld wordt is het fijn om daar een grote ruimte in de kamer voor te reserveren. Zo kan je kind het speelgoed ook een dag laten liggen als hij of zij daar morgen weer mee wilt spelen. Zorg dat het speelgoed niet in het looppad ligt, om zo ongelukken te voorkomen. Naast speelruimte is het ook belangrijk dat het speelgoed opgeborgen kan worden. Plaats bijvoorbeeld een paar leuke manden in de kamer waar het speelgoed in gaat na het spelen.

Verruil het bedje en de commode

IMG_4749Als je kind toe is aan een nieuwe kamer is het tijd om een nieuw bed te kopen, eentje waar je zoon of dochter nog jaren plezier van heeft. Ook de commode is niet meer nodig, verschonen hoeft namelijk niet meer. Natuurlijk kan je de commode nog houden als kast waar je alle kleren in opbergt. Ben je de uitstraling zat? Verf hem dan in een andere kleur, of verf er patronen op zoals sterren. Vind je de commode te groot? Verruil hem dan voor een smalle, hoge kast. In deze kast kan je veel kwijt en neemt niet veel ruimte in.

Maak de kamer af met accessoires en een fris kleurtje

Schermafbeelding 2015-12-07 om 19.28.19Heeft je kind zelf een idee hoe de kamer eruit moet gaan zien? Laat hem of haar dan een handje helpen. Ga bijvoorbeeld voor zelf uitgekozen accessoires, behang of een mooi kleurtje. Is je kind dol op groen of roze? Verf dan slechts één muur of een strook op de muur in deze kleur, anders wordt de kamer waarschijnlijk erg druk.

Na deze transformatie geniet je kind de komende jaren van een ruime kamer waar lekker gespeeld wordt.

Show Full Content

About Author View Posts

Love that

Dit artikel is geschreven door een externe blogger in samenwerking met Lovethat.nl

Previous Ons Sintweekend in Nederland
Next Landschapsfoto’s met de iPhone 6

2 thoughts on “Van baby- naar kinderkamer

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close