Wij gingen onlangs op avontuur in het mooie en zo vertrouwde Nederland. We reden langs molens, kleurden tulpen in, kwamen langs de Erasmusbrug, zagen de welbekende panden uit Amsterdam en zelfs Sinterklaas zwaaide met zijn grote boek. We fietsten langs kerken en boerderijen, leerden de vlag kennen en reden met een camper. Ook leerden we wat Koningsdag is en hoe je moet zaklopen, als nadat we met sneeuwballen gooiden en op de schaats stonden,  aten we de welbekende boerenkool met worst. Een dag om nooit meer te vergeten en we zijn nog niet klaar! De kleurplaat is nog niet volgekleurd, we kunnen gewoon nog een keer op avontuur naar Nederland!

IMG_7335

Grote (turbo) kleurplaten van Makii

Weet je nog, met Eva’s verjaardag vierden we een kleurfeestje. Destijds hadden we een grote turbo kleurplaat van Makii gekregen. Deze kleurplaat was enorm. Ideaal voor een kinderfeestje, maar wel minder handig als je alleen of met zijn tweeën kleurt. Gelukkig hebben ze bij Makii ook wat kleinere kleurplaten. Gewone Turbo kleurplaten zijn 48 bij 69 cm en ideaal om alleen of met zijn tweeën te kleuren.  Dat deden we. We kregen de Nederlandse kleurplaat, want ik vind het belangrijk dat mijn kinderen zich nog verweven voelen met Nederland. Dat zij de gebruiken kennen, herkennen waar Nederland om bekend staat en gewoon niet met hun mond vol tanden staan als het over Nederland gaat.

IMG_7326

Bij Makii hebben ze niet stilgezeten. Want naast Nederland, kun je ook meer te weten komen over Amerika, Frankrijk, Groot Brittannie, Italie, Japan en Spanje. Superleuk! De kleurplaten komen met een klein paspoortje waarin je meer kunt lezen over de gebruiken van het betreffende land. Wanneer je de kleurplaat van Engeland koopt, dan leer je bijvoorbeeld hoe je zelf een soldaat van de koningin kunt zijn en bij het paspoort van Italië staat precies uitgelegd hoe je heerlijke pastasaus maakt.

De Turbo kleurplaten met de landenthema’s kosten 5,95 per stuk en zijn onder andere te koop in de webwinkel.

Weet jij welke landen hier staan afgebeeld?

Show Full Content
Previous Hoeveel nachtjes slapen nog?
Next Peuter in de draagzak

1 thought on “Via een kleurplaat op avontuur in bijvoorbeeld Japan!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close