Dus je geeft een huisfeest. Of het nu gaat om een verjaardagsfeest, een feest na een examen of gewoon een zaterdagavond, je wilt dat je gasten het naar hun zin hebben. Maar wat heb je nodig om je feest tot een succes te maken? Hier is een snelle checklist van alles wat je nodig hebt om van je huis de ultieme feestbestemming te maken.

De benodigdheden

Om te beginnen heb je wat eten en drinken nodig. Geen feest is compleet zonder hapjes en drankjes, dus sla chips, dip, kant-en-klare hapjes en alle benodigdheden voor je favoriete cocktails in. Vergeet ook de non-alcoholische opties niet! Frisdrank, sapjes en zelfs gewoon water helpen je gasten gehydrateerd te blijven en voorkomen dat ze zich te buiten gaan.

Nog meer belangrijke dingen

Het volgende op de lijst zijn de gemakken. Zorg dat er genoeg stoelen en banken zijn waar iedereen op kan zitten, en probeer een paar verschillende zitjes te maken, zodat mensen zich kunnen verplaatsen en gemakkelijk kunnen socialiseren. Als je huisdieren hebt, zorg dan dat ze in een andere kamer zitten of uit de weg, zodat ze niet onder de voet gelopen worden. En over voeten gesproken…gezellige kleedjes en kussens zorgen ervoor dat je gasten zich meteen thuis voelen. Breng tenslotte de stemming erin met zorgvuldig gekozen muziek en gedimd licht – je wilt dat mensen elkaar kunnen zien, maar niet het gevoel hebben dat ze in de schijnwerpers staan. Op zoek naar goede apparatuur voor het huisfeest? Kijk eens bij MaxiAxi!

De extra’s

Nu je de basis hebt geregeld, is het tijd om na te denken over de kleine details die je feest onvergetelijk maken. Het toevoegen van wat persoonlijke flair met decoraties is altijd een goed idee-streamers, ballonnen, confetti, noem maar op! Als je echt alles uit de kast wilt halen, overweeg dan een fotohokje te huren of een doe-het-zelf-fotobooth met rekwisieten en achtergronden op te zetten. Spelletjes zijn ook een goede manier om het ijs te breken en de mensen te vermaken – kaart tegen de menselijkheid, charades, Pictionary… de mogelijkheden zijn eindeloos. Zorg er wel voor dat er genoeg is voor iedereen om mee te doen als ze dat willen. 

Show Full Content
Previous 5 Essentials voor in jouw wintergarderobe!
Next Tips voor een dakrenovatie

1 thought on “Wat je allemaal nodig hebt voor een huisfeest

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: