Kinderen vinden het altijd leuk om speelgoed te krijgen. Ouders hebben liever dat hun kroost met iets constructiefs bezig is. Is binnenkort je kind jarig of wil je iets leerzaams geven aan een kindje uit je kennissenkring? Dan hou je zowel ouder als kind tevreden door educatief speelgoed uit te zoeken. De kleine heeft weer iets om zich mee uit te leven en de vader en moeder zijn blij dat de jonge hersentjes worden gestimuleerd. Van educatief speelgoed wordt iedereen blij, maar wat is dat precies? In deze blog lees je vijf leuke voorbeelden!

Speelgoed om mee te bouwen

Speelgoed om mee te bouwen is al heel oud en het heeft meerdere redenen dat het zo populair is. Met bijvoorbeeld blokken of lego kunnen ze hun creativiteit ontplooien. Denk aan het maken van de mooiste kastelen en bouwwerken. Maar ook de kleine, bouwkundige genieën kunnen zich helemaal uitleven. Met lego en blokken leer je tellen en rekenen. Het is dus al een goed opstapje voordat ze naar school gaan. Of als ze er net op zitten. 

Boekjes 

Voor elke leeftijd zijn er boekjes. Een kind kan al vanaf 1 jaar bladeren in de allerleukste prentenboekjes. Populaire verhaaltjes zijn bijvoorbeeld van Bollo, Nijntje Pluis of De Gorgels voor grotere kinderen. Als ouder kun je al op jonge leeftijd beginnen met voorlezen. Later kan het kind dit zelf doen. Boeken voor kinderen zijn dus altijd educatief speelgoed, omdat de leesvaardigheid erop vooruit gaat. 

Teken- of verfspullen 

Voor kinderen is het ook belangrijk om iets te doen met de creativiteit. Als cadeau zijn teken- of verfspullen dan leuk en geschikt. De kinderen leren kleuren herkennen en kunnen de wereld schetsen volgens hun eigen belevingswereld. Het is dus een leuk idee om zoiets te geven voor de verjaardag. Geef er een schilderschort bij, zodat de kinderen niet te veel knoeien. Dat vindt de moeder vast ook leuk!

Alles waar muziek uitkomt

Het gehoor is ook belangrijk om te stimuleren. Dus alles waar geluidjes en muziek uitkomt, valt ook onder de noemer educatief speelgoed. Voor jongere kinderen zijn dit bijvoorbeeld panelen met boerderijgeluidjes. Oudere kinderen vinden hun eigen tablet met een app als YouTube of Spotify helemaal te gek. Laat het kind zelf op onderzoek gaan en kom erachter wat hij of zij leuk vindt. 

Sportspullen 

Vergis je niet: kinderen hebben op jonge leeftijd al een eigen mening. Zo weten jongetjes al heel snel welke voetbalclub ze leuk vinden. Het kan dus heel leerzaam zijn voor hun om ze het logo te laten aanwijzen, zodat ze hun favoriete voetbaltenue kinderen kunnen kopen. Combineer deze met een voetbal, zodat ze ook hun sportieve ontwikkeling stimuleren. Mooie sportspullen kun je kopen in de Voetbalfanshop.

Show Full Content
Previous Een heerlijke middag: genieten onder de overkapping
Next Kun je sneakers dragen op kantoor?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close