Ben je toe aan nieuwe oorbellen of heb je net gaatjes laten zetten en wil jij jouw eerste set oorbellen gaan kopen? Dat is niet altijd even makkelijk, zeker als je voor het eerst gaat shoppen voor deze sieraden. Er is namelijk enorm veel keuze op het gebied van oorbellen. Diverse materialen, verschillende vormen, edelstenen, andere kleuren, enzovoorts. Een goede richtlijn voor het kiezen van passende oorbellen is de vorm van je gezicht. In dit artikel vertellen we je welke soort oorbellen passen bij de vorm van jouw gezicht!

Heb je een rond gezicht? 

Als je een gezicht hebt met een ronde vorm, raden we je in ieder geval aan om ronde oorbellen te laten liggen. Oorringen of hangers met ronde vormen zijn niet aan te raden. Kies liever voor langwerpige oorbellen of oorbellen met een vierkante vorm. Je kunt dus wel voor vierkante oorringen gaan of voor oorhangers met een vierkante steen. Oorknoppen kun je beter niet kopen als je een rond gezicht hebt, want deze laten je gezicht alleen maar ronder lijken. Of je nu gouden oorbellen of zilveren oorbellen koopt, maakt niet uit voor de vorm van je gezicht. Hiervoor kun je beter naar de kleur van je huid kijken. 

Heb je een langwerpig gezicht? 

Heb je juist een langwerpig en wat smaller gezicht, dan zijn korte oorbellen zoals oorknoppen de beste keuze. Het liefst korte oorbellen die ook nog wat wijder van vorm zijn, om jouw smalle gezicht te contrasteren. Kies bijvoorbeeld voor oorknoppen met een vierkante of driehoekige vorm!

Heb je een vierkant gezicht? 

Heeft jouw gezicht meer een vierkante vorm, dan is het goed om juist voor ronde oorbellen te gaan. De ronde vormen verzachten de hoeken van je gezicht, waardoor er een mooie balans ontstaat. Daarnaast laat de ronde vorm jouw gezicht er smaller uitzien. Oorringen of oorhangers met een ronde vorm zijn in dit geval de beste keuze. Druppelvormige oorbellen zijn vaak ook geschikt. Het spreekt waarschijnlijk nogal voor zich, maar je kunt beter geen vierkante oorbellen nemen. 

Heb je een hartvormig gezicht? 

Als je een hartvormig gezicht hebt, zijn druppelvormige oorbellen perfect. Ze contrasteren de vorm van je gezicht namelijk heel mooi en zorgen ervoor dat het eruitziet als een gebalanceerd geheel. Ronde en ovale oorbellen passen vaak ook wel bij een hartvormig gezicht, maar dat hangt wel af van het model van de oorbellen. Vraag hierover eventueel advies bij een juwelier. 

Heb je een ovaal gezicht? 

Heeft jouw gezicht een ovale vorm, dan heb je geluk. Iedere vorm past namelijk wel bij deze gezichtsvorm. Een ovaal gezicht is erg in balans, daardoor kan deze vorm eigenlijk alles hebben. Dat maakt de keuze niet makkelijker, want nu kun je ineens uit alle mogelijke vormen kiezen. In dit geval kun je het beste jouw keuze in oorbellen aanpassen op de gelegenheid waarvoor je ze wil dragen!

Show Full Content
Previous Iconische kledingmerken die jouw garderobe transformeren
Next Ontdek jouw ideale expat bestemming

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close