Als je van plan bent een website te laten ontwikkelen, wil je dit natuurlijk wel laten doen door een professionele webdesigner die goed past bij het beeld dat jij voor ogen hebt voor jouw nieuwe website. Er zijn vandaag de dag enorm veel webdesigner te vinden, waaronder freelancers en hele bureau’s of zelfs marketingbureaus. Dat maakt het niet bepaald makkelijker om een keuze te maken. In dit artikel geven we je een aantal tips om een geschikte webdesigner te vinden voor jouw website!

Zorg dat je niet vast komt te zitten aan een wurgcontract 

Je ziet vandaag de dag vaker voorkomen dat klanten vast komen te zitten aan een contract met hun webbouwer. Dit zorgt ervoor dat ze hun website zelf niet of nauwelijks aan kunnen passen, maar dit altijd door de webdesigner moeten laten doen. Aanpassingen kosten dan vaak veel geld, waardoor bedrijven minder geneigd zijn om hun website nog aan te passen. Om dit te voorkomen raden we je aan om altijd voor een webdesigner te kiezen die werkt met open-source technologie, zoals WordPress. Daarnaast wil je iemand die transparant is over alle inloggegevens van de hosting, website en email accounts. Zo ben je niet altijd op de webdesigner aangewezen als je ergens in wil. Ten slotte wil je een webdesigner die je bij oplevering van de website echt de volledige code en inhoud van de website geeft, zodat dit echt jouw eigendom wordt. 

Zoek naar een webdesigner in de buurt 

Er is al enorm veel keuze uit webdesigners in Nederland, dus als je niet specifiek genoeg gaat zoeken, kom je er waarschijnlijk helemaal niet meer uit. Een voordeel van het grote aantal webdesigners in ons land, is dat je er altijd wel een aantal bij jou in de buurt kunt vinden. Een groot voordeel van een webdesigner in de buurt, is dat je altijd makkelijk langs kunt gaan als je vragen hebt of advies wil vragen. Als een website af is, ben je immers nog niet klaar. Een website moet onderhouden worden en regelmatig nieuwe content ontvangen. Zit jouw bedrijf bijvoorbeeld in Alkmaar? Dan is het verstandig om specifiek te gaan zoeken op ‘webdesign Alkmaar’! 

Bekijk reviews en referenties 

Ten slotte raden we je aan om reviews en referenties goed te bekijken van webdesigners die je overweegt in te huren voor jouw project. Vraag de webdesigner altijd naar vorige projecten als je met hem in gesprek gaat. Je kunt zelfs vragen om referenties die je mag contacteren. Vaak hebben webdesigners ook al voorgaande projecten op hun website staan. Zo kun je ook zien of de stijl van de webdesigner aansluit bij wat jij voor ogen hebt. Check ook of de referenties echt verschillend van elkaar zijn en niet allemaal ongeveer dezelfde website zijn. 

Show Full Content
Previous De kracht van merkpromotie en logodesign op bedrukte koffiebekers to go
Next Hoe werkt afvalwaterzuivering?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close