Al een tijdje geleden ontving ik de checkpad, en hoewel ik dacht dat het echt iets voor ons gezin zou zijn en dan met name iets voor Eva, bleek het in de praktijk nou niet het geval te zijn. Wel was ik ervan overtuigd dat de Checkpad bij ons tot nut zou kunnen komen. Dat is gebleken en daarom, misschien wat later dan gepland, vertel ik jullie vandaag hoe de checkpad normaal in gebruik zou ‘moeten’ zijn en hoe hij bij ons in gebruik is.

De checkpad van Gezinnig

De checkpad is bedoelt als dagplanner voor taakjes in de ochtend en in de avond. Op de checkpad kun je door middel van 16 van de 54 magneetjes aangeven wat je kind zoal moet doen, zonder dat je zes keer hoeft te roepen “Doe je jas aan!”.

Het is een magneetbord in het klein, met twee kanten. De ene kant is bedoelt voor de dingen van ‘s ochtends en de andere kant voor de taken van ‘s avonds. Het wieltje dat naast de magneet staat kun je draaien. De ene kant is rood en de andere kant wit. Heb je de taak ‘s ochtends volbracht, dan rol je de rode kleur naar wit. Aan de andere kant – de taak voor ‘s avonds, is dan rood gekleurd. Het werkt bijzonder logisch.

Checkpad van Gezinnig

De Checkpad heeft zoals gezegd 54 magneetjes. Deze zijn rond en hebben een doorsnede van 1,7 cm. Op deze magneetjes staat een symbool, zoals douchen of licht uitdoen. Maar ook in bad gaan, pyjama aan trekken, gymtas meenemen, ontbijten, bed opmaken etc. Van de taakjes die meerdere keren per dag voorkomen, zoals tanden poetsen, zijn er twee magneetjes.

Dagplanner in gebruik

Bij ons bleek dat Eva de dagplanner toch niet nodig had. Als ze haar schoenen niet aantrekt, hielp zo’n planner er ook niet aan bij. Of ik moest zes keer schreeuwen; “kijk dan op je planner!” Eva zat destijds ook in zo’n tussenfase. Hoeveel kan ze zelfstandig, ja natuurlijk kan ze met zeven jaar zelfstandig tandenpoetsen en aankleden, en hoeveel kan ze meehelpen in huis en vooral wat moet ze dan doen? Kortom, de dagplanning was ook nog niet zo bij ons in onze hoofden duidelijk.

checkpad van gezinnig

Zo gebruiken wij de checkpad

En toen kwam de dag dat het ineens duidelijk was. De checkpad werd weer uit de kast gehaald, door Eva zelf en door mij werden magneetjes bij elkaar gezocht. Eva was er klaar voor en wij ook!

Eva wilde namelijk ontzettend graag een coole stappenteller van Garmin. Dat is schijnbaar helemaal hip op school en aangezien ze goed haar best op school heeft gedaan, de juf heel positief was tijdens het oudergesprek (dat was de vorige heel anders), vond ik het niet zo’n ramp om zo’n activitytracker te kopen. Ik vond hem ook nog in de aanbieding, maar 55 euro is nog steeds een hoop geld voor een goede beoordeling. Eva moet er dus ook nog wat voor doen. Vriendinnen van mij stelden voor dat ze het horloge gelijk zou krijgen en dat ze hem over de dag door, kon verdienen voor de volgende dag. En daar komt de checkpad weer om de hoek kijken.

Inmiddels is het ons duidelijk wat Eva in huis moet doen, of in ieder geval waar ze zelf op moet letten. Zo hebben we de Checkpad ook ingesteld. Zo moet ze luisteren (oh, die twee bij ons kunnen echt niet luisteren de laatste tijd), haar jas ophangen in plaats van op de grond te gooien, haar huiswerk doen, haar fiets of step (en ander speelgoed) in de garage opruimen, de was in haar kamer in de wasmand doen, tien minuten lezen (of rekenen) en lief zijn!

Eva kijkt iedere avond of ze al haar taken heeft volbracht en anders mag ze haar coole, ultrahippe stappenteller inleveren.
Ken jij de Checkpad van Gezinnig al? Denk je dat het voor jullie iets op kan leveren? Ga dan naar de website van Gezinnig en kijk wat ze nog meer hebben om het gezinsleven leuker en makkelijker te maken.

checkpad van gezinnig

 

Show Full Content

About Author View Posts

marlieke

Marlieke is moeder van Eva en Liza. Ze is in 2014 geëmigreerd naar Zwitserland en houdt je op Lovethat op de hoogte van haar leven daar. Als moeder, als vrouw, als zelfstandig ondernemer en vooral als zichzelf.

Previous Lekkere lange hamamdoek van Happy Towels
Next Bodensee Frauenlauf 2018 – De Running Dutchies waren erbij!

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: