Nieuwsflits! Ik heb een baantje! En wat voor een baantje, een baantje waarbij ik vooral niet mijn grootste hobby ga uitvoeren 🙂 Ik heb namelijk een baantje als schoonmaakster!

Een paar weken geleden hoorde ik via vriendinnen dat dit baantje vrijkwam en ik vroeg me hardop af of het niet iets voor mij was? Voor ik het wist had ik een sollicitatiemail de deur uitgedaan, in mijn allerbeste Duits en met grote dank aan Google translate. Na een week werd ik gebeld en vorige week mocht ik al gaan ‘proef’werken. Maar eerst nog een sollicitatiegesprek. Juist in het Zwitserduits.

Echt weer zo’n Marlieke dag.

Eigenlijk kwam het me vorige week vrijdag helemaal niet uit om een sollicitatiegesprek te hebben en ook gelijk proef te werken. Dat ‘probe schaffen’ is hier heel normaal trouwens. Zo zien ze precies wat voor vlees ze in de kuip hebben. Die vrijdag kwam het me allemaal niet zo uit, ik had namelijk extreme kiespijn, een gesprek op school, moest boodschappen doen en ook nog het gesprek voorbereiden en een CV in het Duits uit mijn mouw schudden. Dat voorbereiden heb ik uiteindelijk niet meer gedaan, ik kon zelfs mijn Ausländer Ausweis (mijn Zwitserse pas) niet vinden. Blij was ik dat ik het bedrijf (overigens een bank) wel gelijk kon vinden en dat ik de naam van de man met wie ik een gesprek had, had onthouden. Het was echt een Marlieke dag, voor wie mij kent… 🙂

Zonder CV want de printer deed het niet, zonder ausweis en zonder voorbereiding had ik daar een sollicitatiegesprek. Gelukkig viel het allemaal best mee. Zonder tijd om zenuwachtig te zijn en zonder daadwerkelijke drive om te moeten presteren, ging het me prima af. Nu ben ik wel het type: graag of niet. Als ik je niet beval, dan is dat niet mijn probleem. Fijne instelling? Soms wel.

Vier uur later stond ik weer buiten en een uur later lag ik doodop in bed. Ik ben natuurlijk helemaal niet gewend om te poetsen en laat staat 4 uur!!! Deze week hoorde ik dat ik mocht blijven en daar ben ik wel blij mee. Het levert namelijk toch een leuk bedrag per week op. Zwitserland is duur, maar het salaris dat je dan ontvangt is ook wel lekker. En laten we wel wezen, die extra’s zijn leuk, maar ik hoop dat dit baantje me ook verder gaat helpen in mijn verdere (toekomstige) carrière. Je moet ergens beginnen! Dus hophop, ik moet aan het werk. Iedere vrijdagavond van 17 uur tot een uur 20.00 uur ben ik onder de pannen.

Show Full Content
Previous Ons Zwitserleven; rustig en kalm naar de paasdagen
Next Zomertijd. Hoe doe je dat met kinderen?

8 thoughts on “Aan het werk! HopHop!

  1. Gefeliciteerd! 4 uurtjes per week moet wel lukken hoor. Ik poets nu iedere dag, bij oudere mensen die het zelf niet kunnen en thuis ook nog. pfff. ben vaak gebroken, maar vind het wel dankbaar werk.

  2. Gefeliciteerd! Echt best stoer dat je dat allemaal in het Duits doet. Ik weet hoe moeilijk die dingen zijn in een andere taal. Het Zwitersduits schijnt echt heel anders te zijn, spreek je beiden heel goed?

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close