Er is een boek wat al een tijdje op mijn lijstje stond, gewoon omdat het boek mij zo tof leek.┬áGood Night Stories for Rebel Girls. Niet alleen de cover springt in het oog, maar de titel zegt natuurlijk ook al veel! Want laat ik nou ook zo’n rebels meisje in huis hebben ­čÖé Inmiddels is het boek in het Nederlands vertaald en heb ik Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes in huis. Het is daarom de hoogste tijd om jullie meer over dit bijzondere boek te vertellen!

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Het boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes staat vol met 100 verhalen over bijzondere meisjes. Meisjes die in het verleden en heden iets betekend hebben in de wereld.

Aan alle rebelse meisjes ter wereld:
Volg je hart
Gebruik je hoofd
Doe je bovenste best
En als je valt:
Gewoon weer opstaan!

Quote uit het boek

Het boek is bij elkaar gebracht door Crowdfunding. Er werd maarliefst 1 miljoen dollar opgehaald om het boek gepubliceerd te krijgen. Het boek, dat werd geïllustreerd door tientallen vrouwelijke kunstenaars van de hele wereld, geeft de kinderen van nu misschien net dat zetje om met zelfvertrouwen de wereld te veranderen of te veroveren.

100 verhalen, 100 vrouwen

In 100 verhalen leren we 100 vrouwen kennen. Van Yoko Ono (kunstenaar) tot Wang Zhenyi (sterrenkundige) en van bokser Mary Kom tot presidentsvrouw Michelle Obama. Hun verhalen zijn opgeschreven in de categorie ‘creatieve non-fictie’. Dat wil zeggen dat het geen allesomvattende weergave is van de levensloop en wat deze dames bereikt hebben, maar dat het hartverwarmende verhalen zijn die tot nadenken stemmen op basis van de levens van 100 bijzondere vrouwen.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes
Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

De teksten zijn geschreven voor kinderen. Gemakkelijke woorden, kortere zinnen, mooie illustraties en verhalen die 1 bladzijde vullen. Het is een schitterend boek dat hopelijk mijn kinderen zal stimuleren om door te zetten, zich niet te laten tegenhouden en hun dromen waar te maken!

Het boek Bedtijdverhalen voor Rebelse Meisjes is voor 19,95 te koop bij Bol.com

 

Auteur: Elena Favilli & Francesca CavalloSoort
Geschikt voor 7 – 10 jaar
ISBN 109082470136
ISBN 139789082470130

Show Full Content
Previous Overnachten in Efteling Loonsche Land
Next Ver-van-mijn-bed-show | Kerstdiner op school

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: