Het was even stil van mijn kant..
Ik was met de kids in Nederland en daarvoor, ja daarvoor was ik heel hard aan het leren. Want zoals jullie misschien nog wel weten was ik bezig met mijn rijbewijs. En daarvoor moest ik mijn theorie halen.. Pas daarna mag je met rijlessen beginnen in Frankrijk.

En dat lieve mensen was zacht gezegd niet de allermakkelijkste materie voor a non native speaker. Ze hebben sinds een jaar een nieuw theorie examen en ook de Fransen zelf doen er gemiddeld 2 x over.

Ik heb er 4 keer over gedaan. De eerste keer wist ik dit gaat hem niet worden, de tweede keer ook. Maar de derde keer die was goed lullig, 6 fout je mag er 5. De eerste twee keer zei mijn faalangst dan ook hallo. Het kreng. Maar ik heb haar overwonnen.

Want toen kwam de 4 de keer. Ik had mijn examen een paar uur voor we vlogen. 2 dagen daarvoor was ik ziek, echt ziek dat je niks binnen houdt ziek. De dag ervoor was ik druk met koffers en wassen. En de dag zelf bezig met oh ik ga zo vliegen. Of te wel geen zenuwen.. Terwijl er achter mij een meisje in paniek raakte omdat het examen niet wilde afspelen op de computer, ik dus niet geleerd had en met mijn hoofd al half in het vliegtuig zat. Ondertussen was Bart ook ziek geworden. En moest een vriend de kinderen en mij naar Toulouse brengen naar het vliegveld. Dat is 2 uur rijden. En ik moest een uur examen doen.. Izaak is 24, geen kids, maar heeft die van ons wel mooi een uur ge-entertaind.

Eenmaal op het vliegveld heb ik Bart een berichtje gestuurd of hij de rijschool wilde bellen. Ik durfde zelf niet 😉 En die belde terug, laat je moeder de champagne maar koud zetten want je hebt het gehaald.

Dat weten alle mensen die werkzaam of aanwezig waren op 20 februari op het vliegveld van Toulouse ook. Geloof niet dat ik eerder zo hard heb gegild van blijdschap. De mensen van het koffie barretje waar wij zaten gilden vrolijk mee toen ze hoorden waarom ik zo blij was. Er was nog net geen sprake van een polonaise.

Dus Yes stap 1 gezet. En stap 2 begint 14 maart, dan ga ik de auto in..

Ondertussen zijn wij kneiterdruk met de voorbereidingen van het seizoen. 27 april gaan we open op www.domainemalpas.com met nieuwe gites, verwarmd zwembad etc. We hebben er zin in!

Show Full Content
Previous In Spanje schijnt altijd de zon
Next De eerste nacht met Jones

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: