01-de-krijtjes-stakenOliver Jeffers heeft zich al meerdere malen een meesterlijk kinderboekenillustrator/schrijver getoond. Zo ook deze keer. De krijtjes staken is een kinderboek dat voorzien is van zijn illustraties en waarvan de cover an sich al een ‘wil-ik-hebben’ gevoel oproept bij de toeschouwer.

Teun wil tekenen. Maar als hij wil beginnen, vindt hij een onverwacht pakketje brieven. Ze zijn allemaal gericht aan hem. De brieven zijn geschreven door zijn krijtjes. En zijn krijtjes… die staken. Alle krijtjes hebben wel iets dat ze Teun willen vertellen. Het blauwe krijtje is bijvoorbeeld heel blij dat hij Teuns lievelingskleur is, maar hij maakt zich ook wel een beetje zorgen over het feit dat hij nu zo klein is geworden, dat hij niet meer over de rand van het doosje kan kijken… het zwarte krijtje is het zat om alleen voor lijntjes gebruikt te worden en wil ook wel eens een zwarte strandbal tekenen. En het huidskleurkrijtje? Die is helemaal niet blij met het feit dat Teun zijn papiertje eraf gepeuterd heeft. Hij is zo bloot dat hij nauwelijks uit het doosje durft te komen. Teun wil heel graag dat al zijn krijtjes gelukkig zijn, en vindt een manier om aan de wensen van al zijn stakende krijtjes te voldoen.

02-de-krijtjes-staken-1024x768 03-de-krijtjes-staken-1024x768 04-de-krijtjes-staken-1024x768 05-de-krijtjes-staken-1024x768 06-de-krijtjes-staken-1024x768Een briljant boek dat zowel grappig als ontroerend is. Met sommige krijtjes krijgt de lezer echt te doen. Maar de krijtjes zijn daarnaast zo karakteristiek dat menig ouder en kind de slappe lach zullen krijgen om de welgemeende brieven aan Teun. De brieven zijn allemaal in een eigen kleur en handschrift geschreven en lopen naadloos over in de fantastische illustraties van Jeffers. Een must-have voor alle voorleesgrage ouders. Leuke bijkomstigheid: bij het boek dat in mijn bezit is, kwam een doosje krijtjes mee. En het verhaal blijkt een waardevolle inspiratiebron voor kinderen. Zo is mijn huis inmiddels verrijkt met wonderschone… krijtjestekeningen.

De krijtjes staken

Dit artikel kon je al eerder lezen op Somoiso

Show Full Content

About Author View Posts

Hanneke

Hanneke is 33 jaar, samen met René en moeder van 3; Isin, Nima en Neas. Ze werkt 4 dagen in de week als grafisch vormgeefster en heeft daarnaast haar eigen bedrijf Somoiso waarmee ze (interactieve) verhalen voor kinderen schrijft en illustreert. De verhalen van onder andere Noa, zijn in de Appstore verkrijgbaar.

Previous Oranje, logeren en nieuw haar! Weekoverzicht
Next Ga toch lekker fietsen tijdens de zwangerschap

1 thought on “De krijtjes staken!

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close