Morgen is het alweer Oudjaarsdag, een dag die toch altijd sneller komt dan je van te voren verwacht. Onze kinderen zijn inmiddels op een leeftijd dat ze gewoon wakker blijven ‘s avonds (al hebben ze eigenlijk nooit echt geslapen) en die tijd benutten we dan ook met lekker eten en spelletjes spelen. Met Sinterklaas kregen ze heel wat nieuwe spellen, die we voor Oud en Nieuw lekker hebben getest en in combinatie met wat favorieten die het altijd goed doen hier, heb ik een leuke lijst met spelletjes samengesteld. Als je deze bij Bol.com nog besteld vandaag, heb je ze hopelijk morgen – op Oudjaarsdag – nog in huis.

Geen Ja, Geen Nee

Dit is een van de oudste spelletjes die we hier in huis spelen, alleen dan net en beetje anders. Kinderen die al iets verder zijn met lezen kunnen dit spel helemaal zelf spelen, kinderen die nog niet kunnen lezen kunnen met hun ouders of een ouder iemand dit spel spelen. In Geen Ja, Geen nee gaat het er allemaal om dat je ‘geen ja of geen nee’ zegt. Het spel is bekend, maar met vragen die nu voor je opgeschreven staan is het net wat spannender. Er zijn vragen voor kinderen en vragen voor volwassenen en met 1300 vragen, ben je er niet zomaar doorheen.

Een voorbeeldje:
Zwem je graag? In de zee? In een zwembad? Draag je bandjes om te zwemmen? Kan je zwemmen? Kan je ook onder water zwemmen? Heb je al eens met een duikbril vissen onder wat gezien?

Ik ben erachter gekomen dat mijn meiden erg goed hierin zijn… Dus moeders verliest keer op keer en dat vind ik helemaal niet erg!

Je bestelt het spel hier: Geen Ja, Geen nee

In een handomdraai

In een handomdraai is weer zo’n grappig spel dat ik van vroeger ken. Het is een variant op het spel; doen, durf of de waarheid en het is hilarisch! Die hand, echt een doodeng ding, draait in de rondte en wijst aan wie er aan de beurt is. Deze speler zegt wat hij wil doen; doen, durven of de waarheid?

Een voorbeeldje:
Waarheid: Wat is je mooiste souvenir?
Durven: Doe een standbeeld na tot je opnieuw aan de beurt bent
Doen: Verf je nagels van je rechterhand zwart

Het spel is vanaf 7 jaar, maar als je de jongere spelers weer een beetje helpt, dan is het voor iedereen leuk om te spelen!

Je bestelt het spel hier: In een handomdraai

Otrio

Nog zo’n variant op een oeroud spelletje. Dit keer boter, kaas en eieren in een nieuw jasje en wij zijn er gek op. Bij Otrio gaat het erom dat je als eerste drie op een rij haalt, dat kan door allemaal dezelfde vormen van dezelfde kleur in een rij te leggen, maar ook door drie van dezelfde kleur op een stapel te leggen of door van groot naar klein (of klein naar groot) in een rij te leggen. Dit spel vergt net wat meer denkvermogen, maar wij verliezen regelmatig van onze vijfjarige!

Je bestelt het spel hier: Otrio

Dobble

Bij Dobble gaat het erom dat je zo snel mogelijk dezelfde symbool van het ene kaartje en je eigen kaartje ziet. En dat is moeilijker dan het lijkt en denk je dat je helemaal ín het spel zit, dan is je tegenstander weer een paar keer sneller. Het spel gaat vooral om concentratie en daar zijn kinderen vaak weer een stukje beter in. Dobble is een spel dat je eenvoudig ergens mee naar toe neemt, maar ook gewoon lekker thuis kunt spelen.

Je bestelt het spel hier: Dobble

Nog even snel een Bol.com disclaimer: de links in dit artikel verwijzen naar de spelletjes op Bol.com, die je hiermee direct kunt bestellen (en waarschijnlijk morgen ook gelijk in huis hebt). Wanneer je via deze link iets koopt, dan ontvang ik een klein percentage van de omzet.

Show Full Content
Previous Wortel-kokossoep met kerrie en verse gember
Next 2019 was een bizar jaar

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close