Ik schreef al eerder over de boeken van de Lumies. Zo werd Liza zindelijk door het boek ‘De Lumies op het potje’ en werden de kinderen op avontuur getrokken door het boek ‘De Lumies op zoek naar avontuur’. Dit keer mochten we het boek ‘De Lumies worden broer en zus’ reviewen en dat doen we natuurlijk graag!

Over De Lumies

De boeken van De Lumies kenmerken zich door de vrolijke kleuren, door de leuke en herkenbare Lumie-karakters en dieren die de vrolijke wezentjes helpen waar ze kunnen. Daarbij zijn de boeken niet te dun en ook niet te dik. Je leest er als ouder makkelijk doorheen en op iedere pagina is heel wat moois te ontdekken. De wat oudere kinderen kunnen het boek zelf gemakkelijk lezen, waardoor het ook een leuk voorleesboek wordt voor oudere zussen en broers. Naast een verhaal met een moraal of doel, krijg je als ouder handvaten om je kindje ergens op voor te bereiden en wanneer het kindje voorbereid is of het doel behaald heeft, dan staat er een beloning op hem of haar te wachten en die beloning komt bij ieder boekje. Zo heeft het boekje waarbij je kindje zindelijk gaat worden een stoere onderbroek van De Lumies erbij en waar de kinderen grote broer of zus worden, een mooi medaille.

De Lumies worden grote broer en zus

Lekker hangend op de bank voorlezen

Het past natuurijk helemaal in het straatje ‘De Lumies worden broer en zus’. Het werd een schoencadeautje voor de meiden en ze waren er enorm blij mee. Ze vinden de boeken van De Lumies echt heel leuk en kunnen de andere twee delen die we hebben, bijna woord voor woord opzeggen.

De Lumies worden grote broer en zus stelt gelukkig niet teleur. Precies hoe het bij ons ging, zo gaat het bij de Lumies ook. De kinderen willen helpen met alles uitzoeken en opzoeken, ze willen erbij zijn en alles meemaken. Ze willen zich nuttig voelen en zijn bang om teleur te stellen. Al deze emoties komen in het boek voorbij en het is daardoor heel herkenbaar voor ze. En als ze zien dat het allemaal goedkomt, als de baby er eenmaal is, dan is dat een hele geruststelling. Een medaille voor de echte grote broer of zus, maakt het natuurlijk helemaal af!

En dan is eindelijk de baby daar

Je koopt de boeken van de Lumies via deLumies.nl of via Bol.com

En krijgen de kinderen een medaille!
En exact dezelfde medaille zit erbij voor jouw kindje (aan de ene kant staat broer en aan de andere kant zus)
Show Full Content
Previous Sieraad voor moeder en dochter
Next Meten is weten | Zwangerschapsdiabetes

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: