Ja, eindelijk kan ik het wel zeggen. Liza is zindelijk! Misschien wat later dan andere kinderen, maar ik wilde zeker niet met haar gaan oefenen in de koude winter en afgelopen zomer was ze er echt niet aan toe. Toen ze na haar gips weer wat kon lopen en het buiten mooi weer was, ben ik ervoor gegaan. Dit is nu 2 weken geleden en ik kan dus met gepaste trots zeggen dat ze zindelijk is.

Zindelijk worden is niet voor ieder kind even makkelijk. Want niet ieder kind voelt de plas aan of vindt het prettig om op de wc, potje of verkleiner te plassen. Liza heeft ook een hele tijd niet gevoeld dat ze moest plassen of überhaupt dat ze plaste. De laatste tijd merkte ik echter steeds meer dat ze het beter aanvoelde en dat ze er langzaam aan toe was. Stok achter de deur voor mij was dat ik had afgesproken om het boek ‘De Lumies op het potje’ te reviewen.

De Lumies op het potje

In de het boek ‘De Lumies op het potje’ is Lumie Luca eraan toe om zonder luier rond te lopen. Want als hij kan springen, schilderen, klimmen en eten als zijn grote broer en zus, dan kan hij ook zonder luier. Na een zoektocht naar het potje en een grote plas op het potje, geeft Konijn hem hét cadeau: een stoere onderbroek.

Dit boekje is speciaal geschreven om je kindje leren zindelijk te worden. In drie stappen word jij als ouder aan de hand meegenomen in dit zindelijk worden avontuur. Want naast dat je kindje het zeker moet willen, moet jij als ouder en vooral jullie als ouders, er voor de volle 100% voor gaan. Stap 1 is het lezen van het boekje en het zoeken naar het potje. De allereerste plas of poep op het potje is stap 2! Als dat gelukt is, volgt stap 3: dan krijg je net als Luca uit Lumieland, een heuse onderbroek!

Wij zijn fan van De Lumies, want dit verhaal is stoer, makkelijk geschreven, mooi vormgegeven en voor peuters nog makkelijker te onthouden. Liza weet precies wanneer Luca tegen zijn broer en zusje zegt dat hij GEEN LUIER meer wilt. Ze weet precies waar ze moet zoeken naar het potje en tot haar grote verrassing, keer op keer, ziet haar nieuwe paarse onderbroek er precies zo uit als Luca wanneer hij een onderbroek kreeg. Wat mij betreft heeft dit boekje ontzettend goed meegeholpen in de bewustzijn van het ‘groot’ worden en het stoer vinden om in een echte onderbroek rond te lopen. De onderbroek heeft maat 92-98 en is een onwijs leuk paars broekje, wat zowel voor jongens als meisjes kan.

Nog meer Lumies!

De Lumies wonen in Lumieland (check de website Lumieland.nl!) en is een serie van voorleesverhalen bij leuke, spannende of lastige fases waardeer jong kind mee te maken heeft. Het kind zal de situatie op een vrolijke manier herkennen en inzien dat het toch minder spannend is.

In de serie van de Lumies is al eerder verschenen: De Lumies zoeken een speen (de ideale manier om de speen af te leren) en het nieuwe boek van De Lumies is: De Lumies worden grote broer en zus.

Wij hopen dat er heel snel meer boekjes van De Lumies volgen! Liza heeft geen speen meer en een baby komt er ook echt niet meer, maar van de Lumies willen we heel graag nog meer lezen en zien.

Show Full Content
Previous Vaderdag, de ideale dag om vaders in het zonnetje te zetten
Next De driftbuien zijn verleden tijd, was het echt zo makkelijk?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d bloggers liken dit: