Is jouw woning toe aan een nieuwe vloer of moet je nog een vloer uitzoeken voor je nieuwbouw huis? Dat lijkt misschien niet zo’n grote uitdaging, maar met alle keuzes die je vandaag de dag hebt kan het toch best lastig worden. Zeker als je eigenlijk nog niet zo goed weet wat voor uitstraling je voor jouw woning wil. PVC vloeren zijn al jaren een erg populaire keuze en dat is natuurlijk niet voor niets zo. In dit artikel vertellen we je wat de voordelen zijn van een PVC vloer!

Een natuurlijke uitstraling voor je woning 

PVC vloeren hebben een erg natuurlijke uitstraling. Wil je eigenlijk graag een houten vloer, maar is dit iets te duur? Kies dan voor een PVC vloer met een houtlook, want je zult het verschil bijna niet zien. Vloeren van PVC hebben ieder een eigen, unieke structuur, waardoor geen enkel stukje van de vloer hetzelfde is. Hierdoor krijg je dezelfde uitstraling als met een echte houten vloer, maar dan tegen een vriendelijkere prijs. 

Goede prijs-kwaliteit verhouding 

Een ander voordeel van een PVC vloer is dat ze een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. PVC vloeren zijn niet de goedkoopste optie op de markt, maar ook zeker niet de duurste. Als je de prijs van de vloeren tegenover de levensduur zet, ben je met een vloer van PVC uiteindelijk het goedkoopst uit. Uiteraard is de prijs ook afhankelijk van de partij waarvan je de vloer koopt. In Nederland is de Online Vloerenspecialist de partij die de scherpste prijzen kan bieden voor hun PVC vloeren. 

Verschillende soorten PVC vloeren 

Je kunt ervoor kiezen om een PVC vloer te laten leggen, maar je kunt dit ook zelf doen. Met een reguliere PVC vloer is dit niet aan te raden, aangezien deze erg nauwkeurig gelegd moet worden voor een mooi eindresultaat. De kleinste ongelijkheden kunnen er al voor zorgen dat de vloer uiteindelijk niet mooi wordt. Zeker visgraat PVC is lastig om te leggen, aangezien je precies moet weten hoe het patroon werkt. Wil je de vloer toch graag zelf leggen, bijvoorbeeld omdat dit veel kosten scheelt, kies dan voor Click PVC. Deze soort PVC vloer bestaat uit verschillende tegels die je als het ware aan elkaar kunt klikken. Dit is veel eenvoudiger om zelf te doen dan PVC lijmen of een visgraat vloer leggen!

Geluiddempend en goede combi met vloerverwarming 

Ten slotte werken PVC vloeren erg geluiddempend en zijn ze een goede combinatie met vloerverwarming. Dit maakt ze een goede keuze voor een appartement, maar ook voor een rijtjeswoning. Wil je graag vloerverwarming gebruiken in je woning? Dan is PVC een van de beste keuzes. Het materiaal laat namelijk makkelijk warmte door. Het voordeel is ook dat het materiaal van zichzelf al wat warmer is aan de voeten.

Show Full Content
Previous De geheime wapens van stijl
Next Hoe combineer je een zeeaquarium met jouw persoonlijke stijl?

Comments

Laat hier je reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Close
%d